0

Cold Creek Manor (2003)

Hej, töntar! Längesedan man tog tid att skriva på FilmFetts blogg, men nu var jag tvungen att skriva av mig av något som är REN skit.
 
 
En familj gillar inte storstaden så de flyttar in i nytt hus i ingenmansland. Huset är fortfarande inrett, så de säljer skiten och bygger om det. Helt plötsligt står en mysko snubbe i deras hall och....ja...dom bjuder inkräktaren på käk? Och ger honom ett jobb att hjälpa till där, trots att han är lite mysko. Pappan, spelad av Dennis Quiad, beslutar sig att nysta i husets mystiska förflutna.
 
 
Manuset är plattare än billig jävla el dorado platfolie. Otroligt ologiskt. En av ungarna (ung Kirsten Stewart) springer på en vedklump i skogen med inristade ordet EVIL på. Hopp, där ser man. Det...hände? Och filmen är full av liknande saker. FUN FACT! I mitten av filmen tänkte jag att den slutar säkert med en strid på hustaket i regn. Och det hände också.
 
Filmen regisserades av Mike Figgis bakom en av mina favoriter, Leaving Las Vegas. Och har även skådisar som egentligen är bra och kan vara med i betydligt bättre filmer. Troligtvis skrev Figgis på sig som regissör en blöt kväll på krogen.
 
1/5 guldkameror
 
Robin
 
Lyssna gärna på FilmFett Solo! Podden på acast och spotify!