0

Supervan

Tanken var att jag skulle recensera den på FilmFett Solo. Istället dyker jag in i text-form om denna klassiker från 1977...som ingen jävel sett på jorden förutom undertecknad!
 
 
Usa under 70-talet. Alla kör skåpbilar med tillhörande com-radios. När vår huvudroll ser att en kvinna tagits tillfånga av gangsters på MC så kör han in, gör ninja-moves och "kidnappar" tjejen in i skåpbilen. MEN klantarslet råkade backa in i en jävla kompressor och behöver ny skåpbil. TUR har han att Supervan dyker upp! En soldriven kraftigt cool bil "Vandora van Export" som är FRAMTIDENS BIL! Och den skall visas på en tävling med skåpbilar där sponsoren, ägaren av ett bilföretag, är en möjlig motståndare till bilen.
 
 
Hela poängen med filmen doftar genom tv-skärmen till mina doftsinnen. Allt luktar unket hasch. Hela tävlingen påminner om woodstock...fast vanstock istället då. Man gör inte mycket mer än ligga i olika skåpbilar i en ungdomskomedi.
 
 
Vandora ser ut som en fiskskål på hjul. Låter som en frys från helvetet med öppen dörr. Tjuter något jävulskt när den rullar runt och skapar extrema blodflöden ur ögon och öron. Såklart är den utrustad med laservapen som används för att spränga skiten ur en polisbil också. Herregud.
 
Filmen är spetsad ut i fingerspetsarna med countrymusik och vi ser Seinfelds Uncle Leo i rollen som polis tydligen.
 
Nja...den får 2 av 5 guldkameror. Tydligen är hela genren vansplotation. En genre jag ångrar jag aldrig hört talats om. Blev eld och lågor när jag lärde mig detta.
 
Robin