0

The Babysitter (2017)

Aktuell med en uppföljare! Så tänkte slå igång med att äntligen se ettan från 2017.
 
"Why is he shirtless?"
"That's your first question?"
 
Cole är en ung 12-åring som verkligen har det svårt i plugget. Mobbad och enbart bästa vän med grannen Allison. Men eftersom Coles päron har problem (troligtvis med sexlivet) så tvingas dom ta in på hotell rätt ofta. Vilket gör att Cole får spendera tid med världens coolaste barnvakt: Bee. Men en natt upptäcker Cole att Bee, tillsammans med några stereotyper begått ett ritual-mord!
 
Bee och Cole är en intressant och invecklad duo.
 
The Babysitter är en klassisk slasher, fast med en tvist. Morden begås mestadels av Cole som ska försöka skydda sitt liv mot stereotyperna (the badguys). Så den har element från slasher-genren men gör det till något nytt. Påminner lite vagt om Tucker and Dale vs Evil som även den gör samma sak (fast lite bättre).
 
 
Filmen blir en hård jakt genom huset, på bakgården och in under husets spindel-bebodda crawlspace. En rolig jakt däremot, där majoriteten av humorn faktiskt fungerar skitbra. Det enda störande är all freeze-frame med "cool text" som dyker upp.
 
Annars en skön upplevelse som börjar segt, men blir bättre längre fram. Regisserad av McG, ansvarig för Terminator: Salvation.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin