0

Project: Metalbeast

Militärer kommer till en ö någon gång under 70-talet. Här hittar dom en kyrka och en varulv, som dom skjuter ihjäl. Sedan tar dom varulvens blod. Huvudledaren för hela operationen åker tillbaka till sin bas innan han injekterar sig själv med blodet. Militären blir en galen varulv och sövs ner.
 
 
Flera år senare i samma byggnad. Forskaren Anna De Carlo undersöker om en speciell hud för cancerpatienter och ska testa den på ett lik. Liket? Jo...en viss nerfrysen f.d soldat som blev varulv!
 
Project: Metalbeast var en b-film som presenterades av Joe Bob Briggs i hans TNT-program Monstervision. Vem är Joe Bob? Jo, han brukade skämta i mellanakter om hur dum en film är, eller ge sina 2 cent på vad som inte fungerar och fungerar i filmen. Lite av en amerikansk kultfigur. Han lever än idag och medverkade i In Search of Darkness - en 4 timmar lång skräckfilmsdokumentär.
 
 
Metalbeast har grymma effekter och ser faktiskt rätt cool ut med en varulv. Dess "pansar-hud" efter operationen hjälper dock inte så mycket då monstret typ ser likadant ut. Det är även Kane Hodder (Jason) som bär masken. Storyn börjar bra, med en oförklarig jakt på varulvar, som tydligen finns. Men sedan blir den mest en tråkig film med massor av klyschor. Däremot är musiken oväntat bra för en b-film av denna kalibern.
 
2 av 5 guldkameror
 
Robin