0

Priest

I en värld av hedingar(vampyrer) och sandiga evighets-öknar (post-apoklapsen), så springer vi på en stad där det tydligen alltid är nattsvart och regnar. Här styr prästerna samhället enligt protokoll och ses som stadens räddare.
 
 
För flera hundra år sedan slogs ninja-präster mot vampyrer för att skydda den sista staden som fanns kvar. Nu är detta en legend, men ninja-prästen...er...Priest (!), misstänker att vampyrerna är tillbaka och kan utgöra ett stort hot mot staden. Men dom får inte kriga mer, för så står det i bibeln. Så han blir utkastad av staden för att hjälpa en sheriff och får veta att prästens bror fallit offer av en f.d prälle, numera vampyr.
 
 
Vad är bra, kontra negativt med Priest? Jo, rekvesitan och miljön är asbra, så det finns en steampunk kvalitet som visas under hela filmen. Och jag gillar verkligen idén bakom filmen. Men allt är lite som en kanonkula, den kan rulla över dina tår om du inte är försiktig. Filmen säljer inte konceptet alls till mig, utan jag tyckte den var tråkig deluxe.
 
 
Jag vet att Paul Bettany har många fans och ett utseende som passar film. Men som skådis tycker jag han är lika charmig som granit. Vision är ju klart en tråkig karaktär i Avengers, men prällen här är bara en uttråkad och a-social jävel på att slåss. Och charmen ligger på noll.
 
Inte ens Karl Urban som fiende, eller Brad Dourif i en mindre roll kunde rädda filmens öde.
 
1 av 5 guldkameror.
 
Robin