0

TAU

Det är inte alla Netflix filmer som faller som skit i en brunn, så som den horribelt dåliga Mindhorn. Utan vissa kan leverera något lite extra. Så är fallet med TAU.
 
 
I en framtid så träffar vi på Julia (Maika Monroe). Hon är en tjuv på olika nattklubbar och ett äkta "lowlife" med högre drömmar. Men en natt blir hon kidnappad i sitt hem och vaknar upp i ett stort, vackert hus. Hon och 2 andra fångar försöker fly, men springer på en gigantisk robot som slaktar dom förutom Julia. Nu får hon se vem som gett henne detta hemska öde. En sociopat vid namn Alex...
 
 
Filmen utvecklas på ett säkert sätt. Men aldrig med risken för att bli tråkig. Aries, som roboten heter, påminner om ED-209 från Robocop och agerar dessutom som en hotfull bild i det vackra huset. För huset är snyggt, rent och dränkt i neon. Sedan så är Aries inte ensam robot, utan huset kontrolleras av en intelligent A.I vid namn Tau. Ett program som är oväntat smart och lär sig konstant. Och är dessutom nyfiken på omgivningen.
 
Tau är en bättre variant av Ex Machina. Mer sci-fi/thriller och snygg som få filmer. Jag undrar om Hardware inte inspirerat Tau till viss del? Synd att skådespelet inte bär igenom helt, men jag har aldrig en tråkig stund.
 
 
Filmen landar på 3,5 av 5 guldkameror. En riktig nagelbitare som inte håller tillbaka på spänning!
 
Robin