0

DragonQuest: Your Story

Det är dags att sugas in i ett äventyr som har fart och fläkt, men även behåller tvister och det där lilla extra. Det är dags för DragonQuest!
 
 
Luca är bara ett litet barn när hans mamma kidnappas av den onda magikern Ladja. Luca och hans far drar ut på ett episkt och långt äventyr i fantasi-landet för att stoppa Ladja, men pappan dör och Luca tas tillfånga. Med hjälp av en prins, Harry, så flyr Luca, som nu är tonåring. Och han får veta att han kanske är involverad i en legend om ett himmelskt svärd...
 
 
Filmen är baserad på en spelserie som jag aldrig kört. Men jag har kört många andra spel, som Legends of the Dragoon. Och insupit en fantasy-värld i Drakar och demoner kampanjer. Man sugs in i dessa äventyr och blir så indragen att man knappast vet var man är. Och detta lyckas filmen Dragonquest med! Assistansen kommer i form av en imponerande story och bi-roller som ger familiära känslor. Jag bryr mig väldigt mycket om alla karatärernas öden.
 
 
Det blandas även in ett emotionellt kärleksdrama där Luca måste välja vem han vill spendera sin framtid med. Och båda kvinnorna är oerhört intressanta. Sedan sker saker längre in i storyn som faktiskt gör mig väldigt deprimerad.
 
 
Ja, dragonquest gör något oerhört oväntat och lyckas maxa filmen med äventyr och bataljer. Med kärlek och känslor. Med magi och underhållning. Och med ett retro-spels inspirerat intro.
 
4 av 5 guldkameror
 
Robin