0

The House with a Clock in it's Walls

1955. Stackars Lewis är ensam. På buss-stationen får han träffa sin okända fabror, Jonathan Barnavelt. Jonathans hus är stort och väldigt märkligt och han bor där med sin bråkiga assistent, Florence. Anledningen är att han i hemlighet är en trollkarl, men huset i sig bär på hemligheter inte ens Jonathan känner till svaren på. Och en märklig klocka verkar vara nyckeln till allt.
 
 
Eli Roth är en regissör som har fått rätt mycket kritik för sina filmer. Och i ärlighetens namn har jag aldrig varit så inbiten i hans filmer så jag kan inte svara för honom. Det verkar vara att han är en väldigt stor filmfantast och visar sin nunna nästan i alla film-dokumentärer som finns. Det kan göra folk lite trötta på honom kanske.
 
 
The House...är en film som påminner om 90-talsfilmer. Den är ganska snabb i sin utveckling och ser till att man inte "fluffar" in onödiga sideplots som inte leder någonstans. Enda klagomålet, förutom några bajsskämt, är att Lewis är en tråkig karaktär. Ungen gör inte så mycket och känns som en dålig NPC i ett tråkigt tv-spel. Annars är det kul att Jack Black och Cate Blanchett bråkar ofta med varandra. En rolig liten "touch" i deras karaktärer. Mysteriet med huset har också en koppling till en annan person, Izaac Izzard, spelad av Kyle McLachlan.
 
 
Kort sagt, en fin Steampunk-underhållning.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin