0

Starchaser: Legend of Orin

Hur kommer det sig att denna film inte fått mer uppmärksamhet? Som den första animerade långfilmen som producerats med 3D formatet på stora duken borde den ju vara en större titel. Jo...anledningen är betydligt enklare än man tror.
 
 
Orin är en slav i en planet som sysslar med att gräva i tunnlar. En dag lyckas han fly, men hans tjej dör framför honom av robot-tyrannen Zygon. Orin svär att återkomma och hämnas. Med sin hjälp har han smugglaren Dagg, hans skepp Starchaser, samt ett svärd med ett osynligt blad. Dom ger sig ut i universum, träffar både robotar och människor och svär på att få stopp på Zygon.
 
 
Filmen påminner ju något otroligt om Star Wars. I upplägg, karaktärer och tillochmed vapnet. Jag gillar idén om ett "osynligt" svärd som används enbart i våldsamma scener. Men det är för likt lightsabers. Så man har lagt mycket tid och pengar...på en vara som enbart är en kopia av Star Wars. Många sidokaraktärer är helt tagna från Star Wars, fast med andra namn och utseenden.
 
 
Filmen börjar ju riktigt underbart och jag blir engagerad direkt. Men fortsätter rätt tråkigt och i finalen så tappar jag intresset ganska rejält.
 
Däremot är den kul att se och jag rekommenderar den för fanns av Heavy metal för dess extremt välgjorda tecknade stil.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin