0

The Black Scorpion

Ända sedans jag såg recensionen av Brandon Tenold på youtube så blev jag sugen på att spana in The Black Scorpion. Och nu i helgen blev det massor med monsterfilmer, samt denna svartvita monsterfilm.
 
Ja...nä...jo....detta omslaget lär nog inte bli possitivt bemött.
 
Någonstans i Mexico sker en jordbävning och under loppet av en natt så uppkommer en ny vulkan från marken. Katastrofen är ett faktum. Många byar nära vulkanen utryms och två geologer beger sig till området för att undersöka faran. Huvudrollen är amerikanaren Dr Hank Scott. Hans kollega, Arturu Ramos, kan regionen bättre. Men i omgivningen hittar dom bevis på något annat. Förstörda hus och en polisbil står tom. Är dom ensamma i landsbyggden?
 
Så småningom dyker det upp en ridande kvinna som blir Hanks kärleksintresse. Och deras kemi är lika platonisk som...något som inte är platoniskt. Jag är ledsen, jag försökte verkligen komma på nått fränt. Är ni besvikna? I alla fall så är deras karaktärer extremt ytliga och otroligt tråkiga. Vi får en ungjävel som försöker hjälpa till att rädda byn, men bara blir störande.
 
 
Men vad har vi monstret? Jo! Gänget tar sig ner i någon grotta som verkar vara bottenlöst. Tills dom kommer ner i botten och hittar gigantiska varelser. En massa skorpioner, nått ugly spindel och nån jättelarv. Nu börjar filmen äntligen ta fart!
 
 
The Black Scorpion dras ner av sitt tråkiga tempo och sin 50-tals larviga kärlekshistoria. Det är en väldigt massa snack i filmens början. Men mitten mot slutet bjuder på coola stopmotion-effekter och häftiga monster. Tyvärr får vi också samma jävla jobbiga ljud alla skorpioner gör. Och en massa närbilder på deras fula nunnor.
 
Med andra ord en produkt av sin tid som verkligen inte håller i alla stunder. Och ibland överraskar i effekter.
 
Nja. Filmen höll inte måttet och blev även helgens sämsta upplevelse.
2 av 5 guldkameror
 
Robin