0

Valerian and the city of a thousand planets

En film som var så dyr att producera att den misslyckade att få ihop sina 400 miljoner för att kunna få en uppföljare. Och även en film med blandad kritik. Detta...kan gå åt helvete!
 
 
Luc Besson har regisserat en film baserad på böcker han gillade som barn. Universum är oändligt och 2 rymdpoliser representerar jordens människor. På rymdstaden Alpha, som innehåller i stort sätt alla släkten över hela universum, har en kris uppstått. En påstod zon i staden är i karantän på grund av ett okänt hot. De 2 poliserna, Major Valerian och hans kollega Seargent Laureline, gör vad dom kan för att rädda staden.
 
 
Filmen är upplagd episodiskt. Problem ska lösas genom att prata med en karaktär, betala för denna saken, åka hit, hämta den saken, öppna den dörren och ta sig vidare. Som ett tv-spel typ! Och...det fungerar väldigt bra! Visuellt är filmen cool, även om storyn är svag. Huvudrollerna har en skön och charmig kemi. Lite kantig i hörnen kanske, men det bidrar till något som ger lite mer karaktär i en film som annars skulle bli VÄLDIGT platt.
 
 
Filmen är VERKLIGEN inte perfekt. Den är kantig här och där, med udda val och händelser. Men i slutändan så blir jag aldrig uttråkad. Helt plötsligt dyker bisarr humor upp där man minst anar det och det doftar Luc Besson kvalitet hela vägen. Som att den skulle kunna vara i samma universum som Femte Elementet.
 
3 av 5 guldkameror, även om den känns lite ojämn ibland.
 
Robin