0

The Lamp (The Outing)

För flera år sedan såg jag ett läckert omslag på en VHS-film. Filmen köpte jag aldrig men för några veckor sedan hittade jag hela filmen på youtube. Jag pratar, såklart, om skräckfilmen The Lamp!
 
 
Tre värdelösa och högljuda hillybillys-rånare råkar väcka sitt rån-offer under en inbrottsnatt. Det blir lite strul och en magisk antik lampa råkar släppa ut någon typ av ond makt som dödar samtliga. Polisen tänker inte mycket på det, trots att folk delades i 2 bitar som en filé på extrapris på ICA. Och lampan hittar sin väg till ett museum. Här träffar vi huvudrollen Alex, som tycker lampan ser inbjudande ut...
 
Det tar lite tid innan vi träffar huvudrollen, så i början fattar man ju inte riktigt vart filmen för oss. Men det tycker jag är en kul upplevelse. Tyvärr får vi inte se den onda demonen i lampan, utan istället får vi bara se "osynliga hot" fram tills sista akten då varelsen poppar upp.
 
 
Alla karaktärer påminner om en dålig såpopera. Alex pappa äger museét och Alex lärare dejtar honom i hemlighet. Varför vi ens får spendera tid med denna plot-point begriper jag inte. Men flummiga 80-talsfilmer är en del av livet, BABY!
Vi får se en av filmvärldens konstigaste skolbråk, då läraren genomför kung-fu attacker för att stoppa några mobbare.
 
 
The Lamp (även kallad The Outing) är inte en film för dom som vill se blod och monster. För den varan spenderas inte mycket av i denna filmen. Men det är en film för folk som vill se ologiska och humoristiska sekvenser utan logik. Garanterat värd att spana in för en hel del skratt! B-movie deluxe!
 
3 av 5 guldkameror
 
Robin