0

Shadow of Tomb Raider

Den tredje installationen i Lara Crofts äventyr har tyvärr inte fått lika stor uppmärksamhet som ettan. Och den fångade inte mitt direkta intresse som Rise of Tomb Raider. Men...kan ändå vara en gömd skatt, måhända?
 
En av spelets många sidouppdrag och denna är en galet bra uttänkt pusselsektion.
 
Lara Croft är i ett tempel, på jakt efter en kniv som organisationen/sekten Trinity jagar efter. Hon tar dolken utan att veta dess konsekvenser. Direkt efteråt blir hon tagen av Trinitys ledare som berättar att dolken släppt lös en förbannelse som innebär jordens undergång. Staden Lara är i översvämmas och hennes enda ledtråd är att hitta en Silver Box, som tydligen kan häva all skit som händer. Hon beger sig till Amazons djungel med sin kompis Jonah.
 
Spelts intro är en av få coola ögonblick.
 
Spelmekaniken är ganska mycket copy-paste från förra installationen, med några nya rörelser och vapen. Man skjuter, smyger och undersöker pussel. Och alla pussel i denna tredje installation är faktiskt skarpa. Det kräver mycket tänkande och håller inte spelarens hand så mycket. Vilket välkommnas som utmaning.
 
 
Tyvärr är hela upplevelsen tam. Väldigt tam. Miljön är intetsägande och generisk. Att befinna sig i en tätt djungel är bara tråkigt. Även om vissa element som alla tempel är kul så känns det inte helt 100. Jag fick även se en del buggar, som en dörr som Lara gick rätt genom i en klippsekvens. Och skillnaden mellan bländande sol och mörker gör att det är sjukt svårt att identifiera saker i skuggor.
 
Det blir ett jävla hålligång i en oljebas, men jag känner ändå mig omotiverad genom hela storyn. Visst, kul som satan med sekter, undergången osv. Men överlag en medioker produkt som är tråkig i majoriteten av tiden. Jag ville inte ens gå igenom alla sidemissions och raida alla gravar. Och slutet kunde jag knappast bry mig mindre om.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin