0

Con-Air

Svettiga männ, tunga explosioner och en övertydlig stuntdocka i närbild. Vi ska hoppa på planet som bär världens farligaste personer och svettigaste 90-tals skådisar. Välkommen till Con-Air!
 
 
Nic Cage spelar Cameron Poe, som efter en tragedi råkat döda en man i självförsvar. Men eftersom han är tränad soldat tvingas han ändå sitta av ett straff i finkan. Han spenderar sin sista tid på kåken innan han ska släppas, men måste färdas med ett flygplan full-proppat med de värsta seriemördarna, våldtäksmänn och...en ursprungsindian? Planet heter Con-Air. Men när den vassa skurken Cyrus The Virus är ombord så kapas såklart planet och en flyktplan börjar.
 
 
Innan jag såg Con-Air tänkte jag...hur mycket action kan man egentligen få i en sådan liten yta? Tydligen en jävla massa. Det är ju Bruckhiemer som är producent, med Nic Cage i huvudroll, Danny Trejo, Steve Buscemi och John Malcovich bland andra. Så det är en gottispåse av svettiga, muskliga männ som bråkar, brottas och...uhm...det låter som en porrfilm? Men det är det inte, för Rachel Ticotin är med från Total Recall. Okej...att hon är med låter ju inte som ett motbevis mot att det skulle vara porr men nevermind!
 
 
Det blir fläskiga explosioner, en närbild på en sjukt ful stuntdocka som ska se ut som ett lik och countrymusik som ledmotiv. Det går inte att undgå filmens riktiga huvudroll. Nicolas Cage frisyr. Jäjävlar vilket underbart morgonruffs. Härligt! Jag undrar om det inte är en porrfilm ändå. Vi får även en jävligt genomgående och underbar slut-dödsscen som måste ses på egen hand.
 
Visst saknar man hyperaktiv 90-tals action när den är som svettigast?
3 av 5 guldkameror
 
Robin