0

Town that dreaded sundown

 
1977 kom en småstadsthriller ut som berättade om en verklig seriemördare i Texarkana år 1945. Jag har inte sett orginalet, men lyckades ändå få vantarna på denna remake. 
 
 
The Town that dreaded sundown går på utomhus-bio i staden Texarkana som ligger mellan delstaterna Texas och Arkansas. Samtidigt är en kvinna ute på landsbyggden med sin pojkvän men båda attackeras av en våldsam man i huva. Mannen dödar hennes pojkvän och hon lyckas fly till biografen. Tragedin är ett faktum och polisen står handfallna för denna okända gärningsman som liknar seriemördaren från filmen från 77. Snart tar det hus i helvete och brutala dåd sker här och där i staden. Och vår huvudroll, Jami, blir mer och mer övertygad om att hon, som enda vittne är nyckeln till mördarens framfart.
 
 
Det som sticker ut mest i filmen är hur den är gjord. Coola kamera-vinklar, snyggt ljus och en jävla bra atmosfär. Helt plötsligt kan mördaren dyka upp och göra sina brutala gärningar och VIPS så är han borta igen. Galet välgjort i sina överraskande element.
 
Det är coola kills och filmen börjar bra. Jag gillar också att orginalet är en plotpoint som utvecklar denna filmen frammåt. Däremot är den väl inte jätteminnesvärd i slutändan. Men den levererar mer än jag förväntat.
 
3 av 5 guldkameror
 
Robin