0

House

 
Roger Cobb är en världsberömd författare och föredetta soldat i amerikanska armen under Vietnam kriget som efter att hans faster dött ärver hennes hus.....det var i detta hus hans son försvann vilket ledde till en skilsmässa mellan han själv och sin världsberömda skådespelerska exfu Sandy.Det han tänkt göra i huset? Skriva sina memoirer om kriget och sin platoon som så gott som utrotades av Charlie inklusive ett dödsfall han har väldiga skuldkänslor över, Big Ben, en skadad kompanjon som skadats och begärde en kula i huvudet, något Roger inte kunde göra så den dödligt sårade Roger hittades och torterades resten av sitt återstående liv.
 
"Ding dong, you're dead."

Såklart så börjar saker och ting ske i House, det börjar med mardrömmar om den dagen hans son försvann, syner av att hans faster hängde sig själv, röster av sin son och allt verkar komma från en dörr uppe på övervåningen. Han experimenterar med denna dörr och grannen tror han är tokig. Men snart börjar hela huset leva alá Evil Dead 2 och demoner gestaltar hans exfru och spelar spratt. Vad har allt med allt å göra? Varför är just detta hus hemsökt?  Vad har alla Vietnam scener med ett hemsökt hus att göra? kopplingarna är många och tvistarna är bra, se house.
"I beat you! And this Goddamn house!"

Tarre och Jag vi snackade om en grej, House duh, men varför första House är så bra, han hade ett par visa ord, den mixar humor, coola effekter men även en mycket i grunden hemsk historia om en fader som ser sig själv som ansvarig för sin sons försvinnande och lite sorlig atmosfär då Roger stänger in sig själv, har kontakt med sin exfru som det enda han har kvar av sonen och när han väl får reda på att det finns en chans så ger han alt och man hejar verkligen på honom, man vill verkligen att snubben ska få tillbaks sin son. Till hjälp har han NOOOOOOORM från Skål, George Wendt som sidekick utav den mindre användbara varianten men han får in ett par goda skratt på publiken. Mer sentimintalt blir det då vi slänger in lite Plutonen med med massa flashbacks från Vietnam kriget och det är dessa demoner som kommer tillbaks för att hemsöka honom för de beslut han tog där..... god damn och endå i det stora hela är detta en riktigt välutförd skräckkomedi, inte i klass med Braindead eller så men i sina egna meriter så lyckas den balansera en rolig skräckfilmskväll med rätt tunga och sentimintala ämnen som man faktiskt tar seriöst och det känns inte out of place....sen att filmen har fräcka effekter och coola monster är ju ett gigantiskt plus med. Titta vi Spökar borde dock få en porrparodi kallad titta vi gökar men fram tills dess får den riktiga House 3,5/5 Guldkameror.
 
Markus