0

Creepshow

 
Hur firar man Halloween? MASSOR av filmer! Har du inte du tid med många filmer? se en film med många stories, vi har 5 kortfilmer att ta sig igenom
 

Historia 1: En familj till en avliden gamling som mördats på sin födelsedag efter att ha tjatat om sin förbannade tårta. Nu har det gått ett ett år och familjen kommer tillbaka till hans gods för att minnas men med George A. Romero är inblandad i din film kan du ge dig fan på att de döda inte håller sig i graven mycket länge.
 

Historia 2. En bondlurk spelad av Stephen King bevittnar en meteorid som slår ner i hans bakgård och snart ser han dollartecken men efter att ha rört den så börjar det växa gräs på hela hans kropp och det verkar inte alls sluta.
 

Historia 3. Leslie Nielsen utövar hämnd involverande havet efter hans fru bedragit honom med Ted Danson från Skål.
 

Historia 4. En lärare på ett collage dagdrömmer oftast om att mörda sin irriterande fru och en dag verkar hans dröm att komma undan med mord efter en collage professor kommer i ren panik och berättar hur något i en stor låda ätit upp en vaktmästare får mannen med frun idén att ta med sig henne och låta henne ta en titt i lådan.
 

Historia 5: En grinig gubbe sitter hemma och är tjurig och snart är det fullt av kackelackor...
 

Creepshow är en fantastisk skräckis, Creepshow och Stephen King utgör en grym kombo vilket visar sig i creepshow 2 då Stephen King och endast Romero på skrivmaskinen och någon Michael Gornick i regissör stolen.. Filmen är filmad som en saga, vi har ett universum utanför det universumet som historierna utspelar sig i, de utspelar sig i en tidning som ägs av en pojke vars far hatar att hans son läser och senare på kvällen besöks grabben av en ...JÄVLIGT kuslig gast som senare blir animerad och så kickar  serien av coola koerisar igång. Bästa kortfilmen? Something to tide you over där Leslie Nielsen spelar psykopat som dränker sin fru och hennes älskare för att själv få en paj i ansiktet. Sämsta? Alltså ingen av dessa är dåliga men The Crate är oftast den jag minst ser fram emot, den är bra men inte lika bra som resten. Creepshow är fan en kul film och en fenominalt rolig stund med bra musik, amtosfär, bra skådespel, speciellt från filmens många huvudkaraktärer, ibland får vi intressanta vissuella effekter för att härma en serietidnings bakgrunder så man inte helt tappar fattningen om att det faktiskt utspelar sig i en serietidnings sidor. Creepshow är helt klart George A Romeros bästa film (ja jag vet jag sa det om The Crazies men kom igen, detta är ju typ Stephen kings film egentligen),  Dawn of the dead och Crazies får slåss om andra platsen, trots att mycket av detta är tack vare Stephen King, varav denna är min favorit film baserat på hans historier. Creepshow är en av de där filmerna du måste se innan du dör och har givit mig mycket avnjutning sedan jag köpte filmen för så länge sedan. Creepshow får 4,5/5 Guldkameror.
 
Markus