0

the Drunken Master

En prisjägare vid namn Thunderleg är ute och samlar in cash genom att leverera efterlysta skurkar döda eller levane för feta pengar. I en annan del av Kina möter vi Freddie, en karate mästares son men allmänt busfrö, men Kung Fu det kan han ta mig fan då han ger sina lärare en värdig utmaning. En dag får Freddie nävarna fulla då en tölp snor Jade från en fattiglapp och klår sedan upp den gamle mannen så hoppar Freddie in och räddar dagen.Under ett möte mellan sin pappa, karatemästaren, sin Faster och kusin som han tidigare i filmen haft ett slagsmål med kommer det fram att Freddie antastat sin kusin och precis innan han ska få sitt straff  avbryts de av fadern till tölpen han skickat till sjukstugan upp och nu ligger Freddie verkligne pyrt till, hans farsa avrättar honom nästan av oheder och en pakt görs, Freddie och en av tölpens män ska slåss, bara det att Freddie får inte slåss tillbaks.
Det sägs att Jackie Chan var med i porrfilmer innan han blev känd, typ som Sylvester Stallone i Italian Stallion....

Freddie vinner och ska straffas men han fuskar sig ur de flesta bestraffningar så hans far anordnar en hämsk tränare som är känd för att skada sina studenter, så Freddie flyr hemmifrån med en kompis men han klarar sig inte men på rymmen  möter han sin nya tränare So Hai,  Han skiter i Hai och möter Prisjägaren Thunderleg från filmens början, de slåss och Freddie åker på storstryk och vips är So Hai och hans läror det enda som kan hjälpa Freddie.
Jackie Chan var aldrig med i porrfilmer, han var med i filmer med erotiska inslag, ett bröst hit å dit, väldigt softcore faktiskt, myten är falsk

Okay...kontroversiell åsikt..... Jackie Chan > Bruce Lee, fight me. Chans stunt är övermänskliga och jag har skrivit flera brev till Kina för att över tala dem att han borde röntgas offentligt men de har inte svarat. Drunken Master är ta mig fan en legendarisk bidrag till kung fu genren och troligen filmne som gjorde en sådan internationell stjärna av Jackie Chan som tidigare endast varit med i mindre produktioner inklusive en mytomspunnen porrfilm.....som egentlligen är ett komedi drama med lite naket där Jackie Chan spelar i en två scener som huvudkaraktärens dejt, Drunken Master är helt klart en av favoriterna inom klassisk kung fu, tillsammans med Master of the flying GXXXXX så finns det inte mycket som slår detta mästerverk som levererar allt man vill ha i en sådan hr typ av rulle, roliga karaktärer, roliga skämt, extrema fight scener, ljudeffekter och Jackie Chan svävar som på moln då han undviker riktiga svärd, nävar och allt mellan himmel och jord. Du vet den där reaktionen man får när man precis blivit missad och man typ pustar in? Den har säkert ett namn men just den sitruationen är nog denna film ansvarig för att ha tagit ut mest gånger under en enda film från mig då denna då fuck vilka stunt de gör, kineser be crazy dude. Om du inte märker det är denna filmen en stor favorit och enligt mig vväldigt välgjord fighting i mängder och i värdsklass, Drunken Master får 4/5 Guldkameror.
Markus