0

The Bear

Från Pathé kommer här en fransk film med Bart the bear i rollen som fadersfigur åt en mindre björnunge. The Bearutspelar sig på 1800-talet och vi möter en björnunge och hans mamma som gör det björnar gör, letar mat och plundrar en bikupa. Just denna gång slutar det dock i katastrof då en lavin råkar döda björnmamman så nu har vi en föräldralös björnunge som måste klara sig själv i skogen men vi får snart veta att skogen är full av varelser men också jägare som redan verkar ha knäppt en björn.
Denna lille gulliga björnunge kommer under filmen bli hög

Jägarna visar sig vara ute efter en gigantisk Kodiak björn, den största sorten och vi får extrema närbilder på när denna best äter svamp. Jägarna hinner ikapp den stora björnen och skjuter den men detta skott dödar den inte utan Bart som vi kallar karaktären med överlever och springer iväg och möter björnungen från förut. Medans de 2 björnarna blir vänner hittar jägarna ett läger fullt av blod och döda hästar som de antar att Bart ligger bakom. Bart och Björnungen blir snabbt vänner och Bart lär ungen jaga, fiska, para sig och allt som en björn har att fixa med innan vintern. Men frågan är nu när jägarna är dem ständigt hack i häl, kommer de leva och uppleva den?
Det bästa med att bli skrämd av en björn under ett vattenfall är att ingen kommer se att du pissat på dig

Så.....en film utan någon dialog, där Människan är en biroll och endast har ytterst lite dialog medans djuren inte pratar ...Detta går bra, vi har gjort sånna filmer förut såsom Arizona och denna är sågott som jävligt bra med. Vi får följa med en Björnunge under dess uppväxt och alla djuren är väldigt vältränade och ja detta är en film mammor och barn kommer älska. Vi har ingen studio, endast lite kameratrix då vi får en skum drömsekvens med stop motion grodor med vampyrtänder. Annars är filmen en bra blanding mellan drama som då jägarna hittar en häst som Bart the bear ätit till middag och gulliga roliga stunder då den stora björnen får en kotte i huvudet eller kliar sig mot ett träd. The bear är en jävligt bra film, gullig, äventyrlig och rätt så grov med att lära ut hur naturen och jakt funkar, ibland dör inte ett djur när det blir skjutet utan spenderar resten av livet lidande och att ett skadat djur är ett mycket farligare djur. Djuren är så vältränade att Bart the Bear även var nära att få en oscarsnominering som han tyvärr diskades bort ur då djur inte kunde ställa upp i den kategorin. The Bear har en väldigt lätt story men det roliga är att se allt Ungen lär sig och råkar utför såsom giftiga svampar och vad som krävs för att klara sig för livet i det vilda. The Bear får 4/5 Guldkameror.
 
 
Markus