0

Waynes World 2

Wayne, Garth och Cassandra återvände rän en gång i en film om Wayne och Garths försök att starta, inte ett program, utan en festival medans Wayne måste se till att en slaskig producent inte snor Cassandra från honom...denna producent spelas denna gång av Christopher Walken. Livet går vidare för Waynes World och dess programledare Wayne och Garth som denna kväll ska gå på concert, Aerosmith och Wayne är fortfarande tillsammans med Cassandra från förra filmen.men på på concerten möter de Bobby, Cassandras producent som kommer vara filmens skurk för ikväll, rekomenderar alltid Walken. Efter att Wayne inte får komma hela vägen backstage å träffa Heather Locklear drömmer han om  att Jim Morrison säger åt honom att Wayne måste dra till England där han ska träffa en man som kommer uppfylla Waynes livssyfte, att ha ställa till med en gigantisk koncert med de största banden någonsin!
 
"Garth, it's Heather Locklear. And she's signaling to us! There is a god!"

Waynestock påbörjas och Wayne lovar att Aerosmith, Rip Taylor, Deep Purple etc. men Bobby, Cassandras producent tvivlar på dem.  Sedan drar Wayne och Garth till England där de ska träffa Dale  Preston, mannen som ska hjälpa dem vilket han ställer upp med då Dale också hade Jim Morrison drömmen. deras första hinder blir att hosta upp 5000 dollar för ett visst tillstånd,  det första  tillståndet av många. Kommer Waynes koncert bli av? Kommer Cassandra lämna Wayne för den rika slusken denna gång?
"We'll just take these home, run them over with a fine tooth comb, cross the "t"s and dot the... lower case "j"s."

Så ja jag tänker ta och jämnföra Waynes World med det enda man kan jämnföra Waynes World med, Bill and Ted, Båda första filmerna är kickass och uppföljarna gör inte mycket nytt förutom att ge publiken mer av vad de vill ha, mer av de härliga men idiotiska karaktärerna och det är just det man vill ha, en fortsättning som inte går berserk med att höja the bar. Liknande skämt som fortfarande känns färska och ja, Waynes World tar steget in i en kategori vi inte ser allt för ofta nu för tiden, the great Sequel tier, inte "Better than the original"-tier som är där de bästa finns. Christopher Walken dominerar denna film, han är bland det bästa med filmen bara han är som han är och om man är en bättre del av en film än Aerosmith, Till och med Ed O'Neil återväner, än en gång i ett kort obeskrivligt cameo som är värt å se om å om å om å om igen. Dagens publik kanske får lite svårt att förstå alla 90-tals skämt. It's good stuff Waynes World 2 is, och den får med svag 4/5 Guldkameror
 
Markus