0

The Swarm

The Swarm är en 70-tals undergångsfilm. Som är 2 timmar och 30 minuter och har på tok för hög budget för sitt egna bästa.  "It may be early, but it's probably safe to nominate The Swarm for the worst movie of the year." Dessa orden sade James Baker från Newsweek. Får se om han hade rätt eller ej?
 
 
En militäranläggning har varit öde och tyst ett tag så militären skickas dit för att undersöka. Lik hittas och man hittar även en bi-expert, Dr Crane, spelad av Michael Caine. Militäröverhuvudet, Baker, vill sätta Crane i arresten tills sanningen uppdagas, men efter lite tjaffs med presidentens närmsta man så får Crane tala fritt. Tydligen har en svärm med jättearga bin varit i närheten och Crane tror dom dödat alla i anläggningen. Så börjar jakten på en svärm med bin som går berserk.
 
 
The Swarm är kanske mer känd under det svenska namnet Katastrofplats Houston. Regissören ansvarade för en del olika klassiker från 60 till 70-talet. Bland andra S.O.S Poseidon som jag vill minnas som ganska bra. The swarm då?
 
 
Den pågår för länge. Består av uppenbara ostiga ögonblick, vilket inte går ihop sig med hur seriös filmen försöker vara. En helikopter-pilot ballar ur totalt när han flyger in i en svarm med bin och helikoptern, som uppenbarligen är en jätteliten modell, exploderar när den krashar. Rip in peace. Sedan får vi en piknick-panik. Vilket blir mer komiskt än seriöst då det är sjukt klyschigt. Vi får också se några barn "dö" av kamera-filtret bestående av bisvärmen.
 
Allt som allt? Nä, den är rätt dålig. Och för lång för att bli komiskt dålig.
 
2 av 5 guldkameror
 
Robin