0

2019 in a nutshell

Året lider sig mot sitt slut och här på FilmFett vill vi ju inte vara sist med att se tillbaka på året som gått.
 
 
Det första tragiska jag kommer att tänka på var Rutger Hauers bortgång. En av våra finaste och bästa skådespelare. En rad andra personligheter gick också bort som den kända Luke Perry. Tyvärr en skådespelare som jag själv inte har någon koppling till alls. Men tydligen en riktigt bra skådis.
 
 
Avengers Endgame blev en av filmhistoriens största kassavältare och DC överraskade med deras relativt lilla budget i Joker. Walt Disney blev det första företaget i världen som spräckte 10 biljoner i intäckter 2019 med deras filmer detta året.
 
Pokemon Detective Pikachu hade den största och mest inkomstbringande öppningsdagen för ett TV-spelsbaserat filmmedium. Och The irishman var annorlunda nog Martin Scorseses flaggskepp exklusivt på Netflix och i vissa utgivna biografer. Scorsese gjorde också internet-storm då han uppgav sina mer kritiska syner på superhjälte-filmerna.
 
 
I TV-spelsbranchen gavs Shenmue 3 ut efter flera års väntan. Shenmue 2 lanserades 2002 och föregångaren 1999. Trean gjordes tack vare kickstarters kampanj och under en månad fick den 6 miljoner dollar vilket var den största summan på så kort tid på ett TV-spel hittils.
 
Även om 2019 inte gav någon biofilm som attraherade mig personligen så är jag nöjd över året som helhet. Vad 2020 ger oss kan vi bara spekulera. Men tre filmer har mitt intresse hittils. Det är 007 som återvänder i No Time To Die, Denis Vallenoue som är tillbaka med den nya versionen av DUNE. Och i Febuari kommer Sonic The Hedgehog.
 
Vi vill tacka er läsare för ett underbart år! Vi ses i framtiden!
 
Robin