0

Hellboy (2019)

 
Det är fredag! Och i ska besöka helvetets mörkaste anti-hjälte! Hellboy från 2019.
 
 
Blood Queen var en hemsk och odödlig häxa. Så för att få slut på henne skar man sönder henne med Excaliburs svärd på en kulle och lade varje kroppsdel i en kista. Men nu, flera årtusenden senare, jagar en grisman efter hennes kroppsdelar i hopp om att sätta ihop världens farligaste häxa igen...Synd dock att Hellboy är dom på spåren!
 
Hellboy blev ju sjukt sågad och försvann som en fis från biograferna. Jag förstår varför. Karaktären ser ut som en uteliggare och storyn är rätt tråkig. Men samtidigt finns det små guldkorn som räddar den från total förintelse.
 
Hellboy besöker en rad olika intressanta händelser. Händelser såsom en fight mot 3 jättar och ett besök till Baba Yaga, den ryska mardrömshistorien. Han får även hjälp av två sidekicks. Ett medium som är en bra kollega för honom och en sur agent som inte gillar Hellboy.
 
 
Det tråkigaste med filmen är att Har Davebour suger i rollen. Han är vresig som en tonåring och kan inte hantera sin karaktär bra alls. Jag hade velat nominera honom till en razzie då han gör rollen outhärlig att kolla på. Hellboy blir jävla tråk när han klagar och är arg hela tiden. Jag tycker han saknar den coola charm han hade i serietidningen och orginal-filmerna.
 
2 av 5 guldkameror. Håll er till dom bättre filmerna med Perl Ronman.
 
Robin