0

Munsters Revenge

 
Ett av stadens många museum har en vaxfigurs avdelning där figurerna egentligen är robotar som styrs av ett kriminellt geni och var kväll vaknar de till liv och ställer till oreda i stan. 2 av figurerna är kopior av Herman Munster och hans svåger Grandpa. Hemma på Mockingbird Lane förbereder familjen för ett Halloween fest för hela släkten men endast fantomen på operan erkar vara den enda som kan komma, men snart sitter Herman och Grandpa på polisstationen för förhör för vad deras robotgengångare har gjort, Ett kryp gör Herman galen dock vilket resulterar i att han krossar hela polisstationen som ger mig Maniac Cop 2 vibbar fast med mindre mord.
 
"they dont make me like they  used to anymore"

Efter att Herman å Grandpa råkat utföra ett gisslandrama flyr de från finkan för att rentvå deras namn och deras resa tar dem till vaxmuseumet där de knockar sina robotar för att sedan ta reda på de skumma affärerna som robotmakarna håller på med. Men vem kommer lyssna på 2 stora monsters som ser ut som mekaniska ganingar? Speciellt inte polisen iallafall.
 
"That woman cant talk" "I know that's the best kind
 
80-talet...denna film kom ut1981 å är den sista gången någon av skådisarna från orginalserien spelade sina ikoniska roller, borta var Butch Patrick som spelade Eddie munster å än en gång spelas Marilyn Munster av en ny skådespelerska men grejen med detta är att Munsters inte längre var relevanta, det hade gjorts en tecknad tvfilm som var piss, Munsters go Home hade floppat för mer än 14 år innan denna film ens var påtänkt. Fred Gwynne ville inte ens göra filmen men hans fru övertala honom ifall han fick en fet lönecheck och andra bolag var så desperata att få tittar siffrorna så de spelade Trollkarlen från Oz under samma tidsram...och det funkade för Munsters Revenge såg knappast någon. Handlingen är medioker, Herman och Grandpa får skulden för något deras mekaniska kopior gjort (Bill å Ted såg denna film troligen) och måste rentvå sitt namn så de kan spendera Halloween . Filmen är ..... inte helt osebar, vissa skämt är fnitter salva men i det stora hela finns inte mycket skrattsalva och givetvis är Merilyn endast där för att ha en kärleksstoryarc precis som i Munsters Go Home fast nu med Fantomen på Operan vars enda skämt är att han sjunger opera....fler gånger än filmer i John Hurts bibliotek. Filmens brister är att humorn är mindre än i serien, men den är gnutta bättre än Munsters Go Home och har en smårolig historia som faktiskt leder nånvart trots att den är förutsägbar och kan vara den bästa tvspecial/film baserat på Munsters då Munsters Today var en billig kopia, Mockingbird Lane var ett komplett misslyckande och Munsters scary christmas var bara desperat. Är filmen bra? PMF nope, men det är det bästa vi har bortom orginalserien vilket är synd. Munsters Revenge får 2/5 Guldkameror.Kul att se Fred Gwynne, Al Lewis å Yvonne De Carlo i sina roller en sista gång och att filmen inte suger allt för mycket..bara lite. Men Halloween firandet i filmen passar bra in i dessa tider då vi firar samhein, då kullarna av gamla irland flödde rött med blod av djur och barn å glöm inte den stora överaskningen vid 9...och..eh....glad halloween.
 
Markus