0

Top 10 småintressanta saker du inte visste om Maniac cop-serien


Detta är inte en av de där " du behöver bara kolla IMDB för att veta" listor, nej detta kommer faktiskt från boken Of Gods and Monsters som är en bok med en låååång jävla intervju med Larry Cohen, manusförfattare bakom Maniac Cop filmerna. I boken ger han sin sida av skapandet av Maniac Cop serien och det är mest de bästa bitarna jag kommer dela med mig av, gillar du detta inlägg, tveka inte att köpa boken då detta endast täcker ett kort kapitel av en fantastisk bok. och innan du klickar bort, detta är inte en av de där inläggen där allt är taget från IMDB.
 
1. Larry Cohen hatade deisgnen
När det gäller den första filmen så syns Matt Cordells ansikte knappast förutom i klimaxet och när Larry Cohen fick se sminket tyckte han hela filmen var förstörd. Hade Cohen själv fått välja så skulle Cordell spelats av någon vars ansikte kunnat ge Cordell ett riktigt coolt ansikte och låtit dem experimintera
 
 

2. Bill Lustig var superkänslig mot kritik
Under skapandet av filmen hade Larry Cohen en å annan åsikt om hur filmen verkade bli och om lite ändringar men dessa höll han mest för sig själv då enligt Cohen var Lustig lite överkänslig och Cohen ville inte framstå som om han försökte ta över filmen. "Han tog mina idéer om förändringar som en personlig attack, tyvärr kan han inte hantera det".
 
3. Jake LaMottas cameo
Bill Lustigs farbror var boxningslegenden Jake LaMotta och en productionsdesigner frågade varför aldrig Bill gett hans farbror Raging Bull han själv en roll å han gav vika, satte gamle Jake Lemotta som en av polisenrna som arristerar de misstänkta som hade ihjäl Matt Cordells första offer. Så det var inte skryt bakom det hela, han var bara trött på å bli utfrågad.
 
4. Verklighetens Maniac Cop
Okay Okay ja det är vanligt att Poliser vänder sig till fel sida av lagen men när Christopher Jordan Dorner i Februari 2012 började skjuta andra poliser efter att han själv fått sparken så gav vissa tidningar och medier honom smeknamnet Maniac Cop och precis som i filmen var det konspiration bakom det hela då Christopher tydligen hade gått ut med känslig info om hur många av hans medarbetare var korrupta, som tack för detta fick han kicken och Life Imitates art, och tillskillnad från vad Larry Cohen säger, Yes, Maniac Cop is art! det tycker dock inte han.Matt Cordell finns också i verkligheten men han är en Elvis imitatör.
 
5. Frankensteins koppling
Bill Lustig försökte en gång sälja Maniac Cop 2 som The French Connecion meets Frankenstein och även filmserien norpar en å annan not från 1930-talets Frankenstein filmen med lite djupare monster med minne om sitt forna liv och en brud i en av uppföljaren likt Bride of Frankenstein då Cordell vill ha en egen av sin sort menvi vet nog att detta aldrig hade gått å att Katie aldrig hade gått med att leva Cordells liv. Även Matt Cordells partner i 2an liknar Igor ibåde utseende och sätt at agera
 

6.  Maniac Cop 3 och produktionsproblemen
Studion, Oversea Filmgroup som utgav Maniac Cop 3 kickade inte bara Larry Cohen och senare Bill Lustig oh körde sitt egna race, de höll kvar bådas namn på slutprodukten och endast en gnutta av vad som än gång var en dunderduo krossades, det roliga är att först tog Bill studions sida och de gjorde sig av med Cohen men sen kickades även Bill och troligen ersattes av producenten Joel Soisson men det finns inga exakta källor till detta. Bill å Larrys relationer var alltid skevt med Larry Cohen alltid gjorde manus å Bill lustig körde sitt helt egna race där han var helt fläckfri
 

7.  Kritiken mot Robert Z'Dar
Så att ha med Robert Z'Dar i rollen som titelkaraktären var helt klart Bill Lustig som löpte amok än en gång, Cohen ogillade verkligen att se hans karaktär spelas av honom från sminket som tidigare nämnt till de fåniga ansiktsuttryck och grimasher han gör i klimaxet gjorde Cohen rent av upprörd. Z'Dar gick även klumpigt och då Cordell inte talar så skulle han åtminstone haft starkt kroppsspråk, något Z'dar inte hade....we still love love you Z'Dar
 

8.Robert Z'Dars gameshow
Inte Maniac Cop relaterat eller så men Z'Dar är med i en spelserie för barn där han spelar intergalatisk kapten som med hjälp av 2 barn recenserar de senaste spelen från Nintendo med mera och han gör det bästa av sitruationen från att ringa sin mamma, till att ropa "Good Spunk" till barn och sedan klappa till pojken i bakhuvudet som straf för han är kaxig (15.34, varsågod). Serien hette The Galactic Video Review Adventure Magazine och endast 1 avsnitt på youtube.

 
9.  Claudia the bitch
Så produktionsbolaget bakom Maniac Cop gillade Claudia Christian, det gjorde ingen annan, Davi hatade henne, Lustig hatade henne och värst av allt var att hon nästan orsakat ett barns död, sitt egna. I en scen så råkade hon skada sig och det var då det visade sig att hon var gravid, något en actionstjärna inte borde vara när man gör en actionfilm där hon släpas efter en bil.
 
10. Bill Lustigs version
Denna var fan svår å komma på! tillskillnad från Apornas planet där det finns hur ,ycket som helst å det svåra ligger i att välja det som var intressantast så var det svårt nog å hitta mer än 6 småintressanta saker om Maniac Cop, med det sagt, Nummer 10. är att Larry och Bill minns Maniac Cop 3s knasiga historia helt olika, enligt Larry Cohen fick Bill kicken men enligt Bill gick han själv för han tyckte att filmen hade för många kockar till den här soppan och thus, Alan Smithee fick krediten som regissör.
 
Den mesta av dessa fakta kommer från Larry Cohens fantastiska bok The stuff of god and monsters å min enda kritik till boken är att det inte alls var mycket om Maniac Cop men mycket intressant om annat han gjort.

Markus