0

The Foreigner

IRS utför ett terrordåd i London och tyvärr stryker Quans dotter med i smällen. Den som ansvarar för dådet vet såklart inte om att Quan spelas av Jackie Chan och att mister Chans filmer vanligtvis slutar med att skurken får tugga fläskläpp. Quan påbörjar sin jakt på mördaren genom att utpressa en irländsk f.d IRS-medlem som råkar vara vice premiärminister i hopp om ledtrådar. Och vi pratar stalking på tung nivå!
 
 
The Foreigner är oväntat mörk! Jackie Chan är bitter, rätt gammal och sliten. Men en jääävel på att sparka smalben och knäcka ryggradar. Pierce Brosnan spelar hans motsats i den dominanta ex-IRS medlem som söker rättvisan genom lagar...och rädsla för Quans extrema besatthet av honom.
 
Det är en cool, rå och mörk thriller där Jackie kan ses som ett "spöke" och Brosnan nästan har mer screentime, vilket bara känns som en oväntat bra lösning. Brosnan är också rätt jävla förbannad, vilket är något man vanligtvis inte ser.
 
 
I slutändan levererar Foreigner som thriller och actionfilm. Och den passar om man vill se Brosnan och Chan i två helt nya, men väldigt intressanta roller.
 
3,5 av 5 guldkameror.
 
Robin