0

The Sword and the Sorcerer

Som nyinvigd Drakar och Demoner spelare vill jag ge mig in i fantasi-landet! Synd bara att jag var tvungen att se Albert Pyuns debutfilm.
 
 
Richard Lynch från Puppet Master spelar den onda Cromwell. Han och hans gäng anländer till ön Tomb Island där dom återupplevar varelsen Xusia som ska hjälpa dom ta över kungadömmet Eh Dan. Xusia hjälper dom, men Cromwell tröttnar på honom och sätter en dolk i Xusias rygg. Sedan tar Cromwell över Eh Dan och dödar kungen och hans familj. Men missar kungens son, Talon. Resten av filmen utspelar sig några år senare då en krigare kommer till Eh Dan, driven av hämnd.
 
 
Albert Pyun. Mästare av mediokra filmer. Han har bevisat att tråkiga filmer är sämst. Och han är härmed bannad från min filmsamling. Captain America från 1990 är hans bästa film...vilket säger en del. 
The Sword and the Sorcerer hänger inte ihop alls. Det är som kortfilmer som klistrats ihop på ett ytterst ytligt sätt. Och kamera-arbetet hjälper inte ett skit då det mestadels förvirrar lika mycket som en vild sexuell dans från Markus.
 
Xusia är rätt cool när han sitter i sitt tron-rum i en scen och finalen har lite charm. Särskilt när Talon rusar runt med sitt tre-bladade svärd som kan skjuta sina knivblad som projektiler. Det är fan jävligt coolt!
 
 
Synd bara att dessa få bra element inte håller ihop alls. För filmen är så jävla jobbigt flummig. Saker händer utan hållbarhet och dom har tryckt in för mycket skit i en och samma film. Den håller som en vattenfylld hink utan botten.
 
1,5 av 5 guldkameror.
 
Robin