0

The Ambulance

Josh är ute och går med en kompis till världens mest erotiska jazz solo i bakgrunden när han ser en dunder pingla vid namn Charyl ute på gatan, någonting drar Josh till Charyl men hon dissar han värre än hindenburg dissade luften (history burn) men Josh är nästan läskigt långvarig i hennes sällskap och vägrar släppa henne fri men hon måste till doktorn men innan hon hinner dit så kollapsar hon på gatan och en ambulans kommer till platsen. Josh visar sig jobba på Marvel Studios där Stan Lee är hans chef (den riktiga Stan Lee, hur cool är inte detta?) men Josh får tillåtelse att gå å möta Cherryl på sjukan men när han kommer dit så är hon inte där. Det luktar dock konspiration då Charyl tagits till ett speciellt sjukhus där en galen och kuslig man hävdar att han kan bota Charyls diabetes efter att ha bundit fast henne. Josh går till snuten men de vägrar ta han seriöst. Josh springer runt i hela New York och flashar sin ritning av Charyl i hopp om ledtrådar och råkar bara på ren dum tur hennes rumskamrat.
”Maybe you’re trying to kill you” (yes det där är Stan Lee i en biroll)
 
Josh och rumskamraten Patty teamar upp och blir den bästa duon sedan Rosario Dawsons tuttar och drar till Charyls kvällsjobb där de konfronteras av ambulansen som sedan flyr efter att ha kidnappat. Josh börjar bli rädd för sitt egna liv då han blir förgiftad av mjölk hemma och tror det är konspirationen som är ute efter honom. Josh tas till ett riktigt sjukhus där han agerar hysteriskt. På sjukhuset möter han en journalist vid namn Elias som försöker få ut en erfekt headline av Josh som senare samma kväll räddar Josh från ambulansförarna från den kusliga ambulansen han själv jagar. Utav en sköterska får Josh ett tips om att en kidnappad sköterska är diabetiker, precis som Charyl och hennes rumskamrat var. Kommer Josh hitta ambulansen? Kommer fler diabetiker kidnappas? Vad är syftet med att kidnappa diabetiker?
”if you think I’m good with this you should see how good I am with an enema bag tomorrow”

Det är fan på tiden att vi har lite flera Larry Cohen filmer här på Filmfett! Efter Maniac Cop och Det Lever trilogierna för flera år sedan så är han tillbaka med en film vars titel får filmen att låta mer B än The Refridirator men i verklighet så är det en underhållande thriller! Dessa verkar vara Larry Cohens speciallitet, bäbisar, yoghurt, ambulanser, orm halsade drakar, telefonkioskar som blir farliga redskap till att bringa död och spänning utan att det blir dumt alá Microwave Massacre. Att den riktiaga Stan Lee poppar upp i en riktigt liten roll är oväntat som fan. Eric Braeden som doktorn är rätt kuslig faktiskt, en bra gjord galen forskare som inte blir överdriven. James Earl Jones poppar upp som polischefen som hjälper Josh och han är alltid awesome och jävligt kuslig han med! Och han är ju för fan en av hjältarna! I början är Josh lite sisådär som hjälte men han växer på en under filmens gång men filmens skinande stjärna är James Earl Jones helt klart och han samspelar med Josh som Louis Armstrong och en trumpet. Med underhållande karaktärer och en story man finner intresse i, visst den är rätt billigt gjort och Cohen har gjort bättre filmer men den bjuder på lite element man förväntar sig från en tidig 90-tals thriller som fortfarande lever kvar i 80-talet. The Ambulance är en rulle värd att spana in en kall höst dag, The Ambulance får 3/5 Guldkameror då den är jävligt bra skriven och skådespelari.
 
Markus