0

Moonraker

 
Snacka om meta! Jag skriver recensionen på en film...samtidigt som jag ser filmen. Det visade sig att mitt färska minne av filmen tyvärr håller i sig. Någon gång ska alla karaktärer åka till rymden, Jason Vorhees och Leprechon...och James Bond!
 
"Take a giant step back for mankind."
 
Rymdkapseln Moonraker blir kapad och MI6 får panik, då Storbrittanien lånat skeppet av USA. Närmare bestämt av megaföretaget Drax Industries. James Bond ska åka till ägaren, Hugo Drax och undersöka mer om skeppets försvinnande. Men innan dess har Bond introscenen att genomföra. Ett gigantisk stunt från ett kapat flygplan, där han stjäl en skurks hoppskärm och störtar ner mot marken. Rätt spännande faktiskt. Resten av filmen består av Bond när han besöker fina slott, glasblåserier och...till slut...en rymdbas! För Star Wars var stort under 70-talet.
 
Okej, hoppet från flygplanet är fortfarande ett häftigt stunt och kan vara en av de bästa Bond-ögonblicken i filmserien. Sen har vi den sköna introlåten av Shirley Bassey (hennes tredje låt i serien) som är lite för vanlig för att sticka ut. Och tillochmed introtexten är lite tråkig. Skurken Hugo Drax kommer inte som en överaskning. Han är dödligt rik och ser ond ut, och han är ond..och inte så smart i sina sätt att döda Bond. Seriöst...för att vara ond och galen rymdforskare så kan han ingenting om hur man dödar en person av "olyckshändelse".
 
"At least I shall have the pleasure of putting you out of my misery. Poor, desolate Mr. Bond."
 
Bond får hjälp av en mer mogen kvinnlig roll i CIA agenten Dr Goodhead som jobbar för Drax, fast som CIA undercover agent. Kul att se en kvinna som inte är bimbo. Lönnmördaren Jaws är tillbaka från The Spy Who Loved Me. Fast om ni tror detta låter kul så har ni fel. Här är han lika puckad som en sten och lika hotfull som en kattunge. Man ger honom tillochmed en flickvän! Actionscenerna då? Jo, dom är väl okej, men leder inte storyn någonstans, utan saker händer bara då och då. Som diarre så sprutar den överallt och bara fastnar som klumpar. (Vi på FilmFett gillar att få folk kräkas över matbordet!)
 
 
Filmen tjänade mest av alla Bondfilmer innan Goldeneye bubblade upp. Om ni undrar varför Jaws blev god? Jo, barn skickade in frågor varför Jaws inte kunde vara god istället för ond....
 
Filmen får 1 av 5 guldkameror.
 
Robin