0

The Mist

Stephen King såg The Fog och Silent Hill och tänkte: "wow, jag önskar jag var lika innovativ". Skämt osido så är The Mist en modern rysare från 2007, baserad på en King-bok. Den har fått en stämpel som en av de bästa moderna rysare.
 
"As a species we're fundamentally insane. Put more than two of us in a room, we pick sides and start dreaming up reasons to kill one another. Why do you think we invented politics and religion?"
 
Thomas Jane spelar konstnären David och han är den bästa karaktären någonsin då han har en The Thing poster hängandes därhemma. Han drar iväg med sonen Billy till ett köpcenter. Dom köper lite saker och åker hem. Nej, det hade inte varit läbbigt alls. För en dimma uppkommer när dom är i köpcentret och en livrädd man rusar in och påstår att monster finns i dimman. Mycket snart så attackeras köpcentret av vidunder!
 
 
Utöver Thomas Jane så får vi se Tobe Jones som den vänlige butiksarbetaren Ollie. Vi har även William Sadler som Jim, en hillybilly. Och en religiös och överspelande irriterande bitch som gör de flesta i köpcentret till korrupta. Under loppet av några timmar har varje individ i köpcentret hittat sin egna tillhörighets-grupp som ser de andra som eventuella fiender. Det är rätt intressant att se. Men tyvärr får vi en massa roller som är inklämda som skit mellan skinkorna och det hela känns forcerat och drar ut på tiden.
 
"Don't go out there! There's something in the mist!"
 
Visst finns det några coola monster, men dom passar inte riktigt in i filmens stämning. Förutom några gigantiska varelser som är lika stora som godzilla. Dom är häftiga utan bara helvete! Hur är slutet då? Jo, slutet är fortfarande något bland det blekaste och häftigaste som en rysare kan ha. Jag älskar sånna slut.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin