0

A boy and his dog

I en dyster framtid har fler världskrig utspelat sig, det allra senaste är världskrig 4 som endast varade i 5 dagar och avslutades med en stor atombomb. Nu lever alla som Mad Max, där bensin och vatten är i små mängder och vi möter en ung man vid namn Vic och hans hund som han kan tala med via telepati vid namn Blood. Tillsammans går de runt i ödemarken, undviker fara och letar efter mat och sex med Blood som radar. Deras mål är att hitta en brud till Vic och sedan dra till det Lovade Landet men Vic måste göda Blood för att han ska kunna sniffa vart alla tjejer är. Vic norpar massa mat från en grupp grävare men blir bevittnad av 3 mystiska män som bestämt sig för att Vic är den man de behöver för sitt lilla speciella projekt.

”I hope next time you play with yourself, you go blind”

Under en filmlväll I ett av lägrerna känner Bloods radar av att det finns en kvinna I närheten. Efter att ha mutat Blood med popcorn leds Vic till henne men hon är i kompani av Screamers, en radikal grupp. Vic sätter igång sin though guy act och säger åt tjejen att nu jävlar ska det bli rajtan tajtan vare sig hon vill eller inte men snart är det mer män utanför som vill ha en del av flickan (mest underlivet, den delen). En sjuj’vla actionscen utspelar sig och Vic räddar tjejen vars namn är Quilla. Efter en lång natt med het passion övertalar Quilla att han ska ta sig till Undermarken tillsammans med henne. Men jobbar Quilla på egen maskin? Eller agerar hon å andras vägnar?

Breeding is an ugly thing.”

Utgiven samma år som Deathrace 2000 och Rollerball och är ialla fall bättre än Rollerball. Den är hemskt lik Mad Max i vissa aspekter och många tror att Mad Max är inspirerad av A boy and his dog. Jag gillar verkligen rösten som de gett Blood, smartare än Vic och alltid lungt samt att han funkar typ som Kitt till Vics Knight Rider. Deras relation är fan tvisten, de bråkar och är endå vänner. Det påminner om en satir på alla filmer där en ung pojke har en hund som hans enda kompanjon, bara det att ha det i den dystraste miljön, låta pojken vara en sexgalen vuxen och ha hunden låta som ett radio program från andra världskriget. Världen de byggt upp, trots att det mest bara är oken är jävligt intressant med alla mini grupper och deras hierarki och klädsel. Det ser verklgen ut som att alla bara tog de första bästa kriger efter bomberna föll. Filmen är idag en cult film och har fått en blue-ray släppning, men även inspirerat delar av den populära spelserien Fallout. Filmen hålls ihop med Vic och Bloods eviga jäckande av varandra såsom det stora popcorn problemet. Filmen är en oerhört bra 70-tals rulle med bra skrivna karaktärer, roliga tvistar på klichér, hjärtkrossande sorliga stunder och framför allt välgjord bortom gränser. Det är synd att jag inte sett filmen innan förfan vad bra denna är. A Boy and his Dog får 4/5 Guldkameror. Lite sega stunder men ja, vilken film har inte det?

Markus