0

Split Second

"Are you telling me there's something running around loose in the city, ripping out people's hearts and eating them so he can take their souls back to hell?"
Rutger Hauer spelar Stone, en polis som jobbar i ett översvämmat London. Hans f.d partner dödades och Stone misstänker att mördaren a) kommer tillbaka och b) är allt annat än human. Stones teorier gör att många ser honom som instabil, men han har en mental förmåga att känna när mördaren är i närheten. Med hjälp av en ny medarbetare, den välklädde agenten Dick börjar jakten på mördaren.
"We need to get bigger guns. BIG FUCKING GUNS!"
Filmen badar i blött vatten, gråa byggnader och med en mörkare och seriösare ton i början. Fan, filmen känns som Blade många gånger. Och att se Kim Katrall spela en attraktiv brud med tuff attityd är alltid roligt. Det blir dock en överaskande vändning då den grymt fokuserade Dick blir mer och mer galen och i slutet blir han en sjuk comic relief med grymma skämt, tunga one-liners och bärandes på ett stort maskingivär. Denna udda och mer roligare vändningen är positivt då det fungerar förvånansvärt bra och lyfter upp kvaliteten.
"The only thing we know for sure is that he's *not* a vegetarian".
Actionscenerna är explosiva och attityden finns där. En perfekt buddy/cop film i framtida miljö.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin