0

Hello Mary Lou: Prom Night 2

Med en av de bästa titlar jag hört så dyker vi in i en annorlunda uppföljare till Prom Night.
En besatt leksaks-häst är nog en av de element som man kommer ihåg mest.
1957. Mary Lou Mahogney ligger här och där med olika männ. Hennes pojkvänn Bill Nordham blir förbannad och är redo för hämnd. Så på balen ska han slänga ett ljus nära henne...för det ska visa henne att sluta sexa runt, antagligen? Nåväl. Det hela går fel och hennes klänning börjar brinna. Ingen kan rädda henne och hon dör framför Bills ögon. Många år senare träffar vi vår hjältinna: Vicky, som växt upp i en överreligiös familj som inte vill att hon ska gå på balen. Hon bryter sig in i skolans förråd för att sno åt sig en snygg klänning och hittar Mary Lous! Detta släpper loss något ont i skolan.
"There's no God, Buddy! And there is no Heaven, and do you know what pissed me off the most? NO FUCKING WINGS!"
Första dödsoffret är Jessica, som är deppig över sin graviditet (en av filmens ledsammare stunder). Hon attackeras av en storm i skolan som slutar med att hon hängs. Det hela ser ut som ett självmord och Vicky, som var Jessicas vän kan inte tro på att hon skulle ta självmord. Rektorn för skolan, den alltid lika balla Michael Ironside, är en vuxen Bill Nordham och han börjar misstänka det värsta. Är Mary Lou tillbaka?
Rick Troll'd var lite hårdare under 80-talet.
Denna uppföljare är som Terminator 2 eller Evil Dead 2. Den har bytat riktning helt och hållet. Här är det ingen vanlig mördare med yxa, inte! Här är det Vicki som ser en massa skumma saker i mardrömsvarianter av skolan och hon hemsöks av en känsla att något håller på att ta över henne. Detta presenteras i intressanta scener som påminner om Nightmare on Elm Street. När det gäller Mary lou så är hon en av de mest imponerande kvinnliga mördare jag sett. Hennes lekfulla beteende är lite rysligt att se.
Prom Night 2 är grym! Den sticker ut ur mängden och har mer anarkastisk stil än första filmen. Plus att Ironside spelar en av hans mer intressanta roller, som en Dr Loomis-kopia, typ.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin