0

Tomb Raider: The Last Revelation

Lara och hennes mästare klättrar runt i Ankor Wats, när Lara är en liten snorunge. Men efter en onödigt oansvarig jakt där Lara och mästaren springer ikapp varandra, hittar mästaren det han letar efter. Nått går åt pipan och Lara hinner ut innan grottan under Ankor Wats faller ihop. Nu, flera år senare, är Lara redo att återbesöka Ankor Wats och upptäcker att hennes mentor lever...och har joinat the dark side!
Ser ut som att Laras guide ser mig dansa. It's amazing, I know!
Att denna fjärde installation inte räknas till huvudserien är lite konstigt. Visst, det är en av Laras första äventyr och mer av en reboot. Men när Last Revelation nämns så är det ingen som riktigt känner till det. Att Lara skuttar runt i Egyptiska områden bland kvicksand, krokodiler och gigantiska häststatyer som vill döda en, är smått genialiskt.
Fight mot guldtäckt häst? Jupp, det var här jag dog...
Här han man utstuderat varenda bana på ett smart sätt. När du för första gången får se Alaxandria, den förglömda staden, slåss mot skurkar på taket på ett tåg eller springa ikapp din mästare i Ankor Wat, så har du riktigt skoj. Kort sagt, spelet är väldigt blandat i sina utmaningar.
Aldrig gillar shack förrens nu!
Alla pussel som ska lösas är faktiskt roligare än tidigare. Som det gigantiska shack-spelet eller när du slåss mot en stor, arg förhistorisk tjur. Man måste vara snabb, men mest av allt, smart! Att allt börjar i den legendariska staden Ankor Wats är högst intressant. Att senare även besöka ett lekland för turister är minst lika skoj!
 
The Last Revelation bjuder på roliga ögonblick som sätter sig på minnet. 4 av 5 guldkameror.
 
Robin