0

Hell of the Living Dead

Vill du se en cool Zombie rulle med mycket action? Med fräck musik och blodiga scener? Vill du ha coola action stereotyper? Vill du ha allt detta men har inte råd med Dawn of the Dead? Då passar Hell of the Living Dead(Även känd som Virus) som handen i skon för Hell of the Living Dead snor filmmusik, stil och karaktärer från Dawn of the dead, men även filmat material från ”En studie i Död

 oga booga, racisto booga

Den första scenen kunde inte likna Zombie Flesh Eaters 2 mer om den ens försökte. Ett dödligt virus släpps ut i en djungel och gör folk till de levande döda och de ansvariga är doktorer. Denna gång råkar en man som blir biten av en råtta ramla död på en knapp som utlöser en dödlig gas. Den ansvarige på institutet flyr undan alla sina zombifirade medarbetare och rapporterar att ”operation Sweet Death” är ett totalt misslyckande. Utanför ett hotell i en annan del av världen(Barcelona för att vara exakt) pågår ett gisslandrama där kidnappare begär att anläggningen läggs ner, men polisen har ett hemligt vapen, en specialstyrka från Interpol. Interpol krossar terroristerna som kakelakor men brott sover aldrig så direkt efter gruppen är klara i Barcelona flygs de till Nya Guinea då all kontakt med institutet från början är borta.

HEY KIDS! PRAY TO GOD, Then PRAY FOR YOUR LIFE!

Inte långt ifrån institutet är 2 journalister och en familj med ett barn som blivit biten av en galen inföding. Snart blir hela högen attackerade av zombies och mamman attackeras av en zombiefierad präst, pappan attackeras av sin zombie son och journalisterna av ett gäng zombies. Interpol gänget är som tur i närheten och precis som scouterna är de alltid redo. Efter att Interpol ser till att alla är i säkerhet ger gängar de upp. Lia den överlevande kvinnan känner infödingsstammen i närheten och klär ut sig till en av dem för att få ut information men öven varna dem för vad som händer. Efter en realism smocka i trynet av Lia (nej seriöst, det fick mig verkligen att tänka efter) attackerar stammens döda sin forna vänner och familj, det måste finnas ett stop till dessa galenskaper så gänget bestämmer sig för att åka till Institutet där allting började för svar, men kommer de kunna hinna dit utan att bli zombie mat?

 Efter sin död blev Rik Mayall zombie jägare

Hela den långa vägen från Italien kommer Hell of the Living Dead och från Skräp-skräck mästaren Bruno Mattei (Rats & SS Girls) men han levererar denna film under namnet Vincent Dawn (Samma namn användes som en subtil hyllning i filmen Cinema Snob Filmens som karaktärens fejk namn för att dölja sin identitet). Umberto Lenzi sa en gång att filmer som dessa inte borde klassificeras bland äkta Zombie filmer såsom Night of the living Dead då det är levande människor som blir smittade och förvandlas, en Zombie är ett dött ting som kommer tillbaka till liv, i Virus och Umberto Lenzis film X är det inga återuppstående ting som skapar trubbel utan rätt sagt ett virus. Som sagt visar Mattei bilder från Mondo dokumentären ”En Studie i Död” och såklart visar de riktiga döskallar och karaktärerna skämtar om dem,… lite ush men även från ingenstans dyker djurbilder upp mitt under en dialog eller en tyst körning scen, lyckligtvis är det ingen av dessa djur som mördas i bild som är mycket vanligt i dessa filmer (syftar mest på Mondo Cane, Cannibal Holocaust och Cannibal Ferox) men vi får endå se en stam stycka en död varan och även en riktig begravning scen av en stammedlem.. Det är uppenbart när filmen byter till dokumentär materialet från ”en studie i död” och sedan tillbaka till Matteis filmade material. I slutänden är Virus en okay zombie rulle. I jämförelse med Beyond, Zombi 2, City of the Living dead men är mer i klass med Zombie Flesh Eaters 2 som jag ansåg vara svagare än första Zombie Flesh eaters då det var mer blandat av action och zombie skräck. Miljöerna är fina och ingen karaktärer är dåliga utan vissa är tillochmed underhållande som fan, speciellt Osborn, som en komisk Klaus Kinski springer han runt och hotar folk med ett leende. I slutänden får Virus aka Hell of the Living Dead 2/5 guldkameror. Hittills Matteis bästa film som jag sett, även om det är lite för vulgära dokumentär filmade klipp.

 Markus