0

El Dia de la Bestia

En präst vid namn Cura avslöjar för sin högre att han tänker begå så många synder som helst för att besegra en fiende, hans vän och chef avråder honom men om han verkligen måste så hjälper vännen till, när de båda reser sig upp för att gå ramlar kyrkans största kors och mosar prästens kompis. Varför begår Cura alla dessa synder? Så han kan sälja sin själ till djävulen och på så sätt få första parkett till att bevittna antikristus födelse som ska ske på juldagen. Han tänker dock förgöra avkomman innan något ont kan ske så han är egentligen en god man. Cura går till en death metal butik för att köpa musik med gömda budskap och butikägaren, José Maria vars mor hyr ut massa rum rekommenderar honom att sova över där. I lägenheten han nyss hyrt ett rum i ser han på tv där en spåman vid namn Cavan. Dagen därpå går Cura till en bokaffär där han snor en kopia av Cavans senaste bok om mörka krafter men efter att ha åkt fast, slagit ner butiksägaren rymmer han med boken. Hemma övertygar han José maria att följa med på hans uppdrag och synda sönder och leda honom till syndanästen. Cura och Jose Maria lyckas övertyga Cavan att gå med i gruppen, vare sig han vill eller inte.

 "I'm gonna stop the birth of the Anti Christ"

De binder fast Caven och misshandlar honom och tvingar han att berätta hur man tillkallar djävulen. Efter mycket bråte inklusive att fixa fram LSD och skaffa fram en oskuld är de redo att utföra ritualen att sälja sin själ vilket först inte verkar funka alls men efter ett tag vandrar en get in från ingenstans med huggtänder och går på två ben. Precis när det verkar ske saker börjar Cura tveka och fly när djävulen väl börjar ta kontakt med trion. Under ett flykförsök genom att klättra ner från en av Madrids högsta byggnader skadas Caven brutalt och José Maria och Cura flyr. Caven överlever fallet och går direkt till sin tv station för ett special program som ska handla om Antikristus födelse samtidigt tror Cura att han hittat stället där antikrist ska födas.

 "A devilishly dark comedy"

Precis som de tidigare De la Inglesia filmer Filmfett gått igenom är denna både ett ton med kul och absurd humor som får en att skratta med sötsur smak, och givetvis är den fantastisk. Självaste tanken att en präst gör allt för att synda och se han göra alla dessa dumma saker i klädd i sin präst dräkt är hysteriskt rolig om man har min typ av humor. Birollerna är roliga som fan med, från den dumma death metal snubben till hans mor som bokstavligen bankar skiten ur sin son och hans farfar som springer runt naken i filmen utan att säga ett ord. The Day of the beast är inte lika rolig som Criemen ferpecto eller Witching and Bitching men är troligen den roligaste komedin som innehåller satanism jämnfört med skit filmen Little Nicky.  En underhållande sak med filmen är att de verkligen utför riktiga satanistiska ritualer vilket resulterade i att flera satanist grupper mordhotade flera av produktionens inblandade. Filmen må inte vara lika underhållande som de tidigare filmer vi beskådat men är endå ett inferno fullt av elak humor, underhållande tvistar och i samma anda som de jag nämnde innan. El Dia de la bestia får 3.5/5 guldkameror.

 Markus