0

The Pink Panther 2

Om du inte fick nog av negativt övervåld i dålig förklädnad som humor och dåliga uttalanden som bara kan beskrivas som stötande kommer här Rosa Pantern 2 med samma människor förutom Kline som var den enda smarta nog att hoppa av, istället spelas Dreyfus idag av humor legenden John Cleese som även han gör en av sina sämsta insatser i en film hittills.

 "Let me bring you up to speed... We know nothing. You are now up to speed."

Tydligen donerade beyonce sin förre detta festmans sista gåva, Den Rosa Pantern till ett museum, men där är den som vanligt inte säker då en mästertjuv som hoppar från kontinent till kontinent och snor ovärderliga skatter och det enda som finns kvar efter diamanterna är ett visitkort med Tornado skrivit på det. Italien, kina och Japan bygger en special grupp med super snutar som ska fånga Tornadon, och de vill ha Clouseau i detta gäng, vilket själv klart gör Dreyfus rosen rasande, fast inte på ett roligt sätt. Men efter mycket gnäll från Dreyfus blir Clouseau representant åt Frankrike. I gruppen finns nu Pepperidge från Storbritannien, Vicenzo från Italien, Kenji från japan samt Sonja från Indien, fast hon inte är indisk.  Clouseau och hans tidigare kärleks intresse, Nicole har det dock lite svårt i förhållandet då han en gång satte eld på en hel restaurang av misstag och nu håller italienaren Vincenzo på och stöter sönder på henne och Sonja verkar vara kåt på Clouseau. Men just när Clouseau ska åka till den förra brottsplatsen blir Rosa Pantern stulen som han förutspått så hela ”dream teamet” samlas för att hitta ledtrådar. Eller ja, resten gör det medans Clouseau försöker vara rolig och klantig men misslyckas konstant och gör en bara irriterad. Alla ledtrådar riktar sig mot en viss Avellaneda, en tidigare mästertjuv som dragit sig tillbaka från brottets bana så han har kontakter. En av dessa kontakter dyker upp efter alla andra har gått och avslöjar att en av medlemmarna i Dream Teamet jobbar för honom, en av Dream Teamet är tornadon!

 "Would you - even though it may lead to injury - marry me?"

Under hela filmen är det uppenbart vem som har stulit alla prylar, det är lika uppenbart som en sönder sliten kudde och en hund som sitter i hörnet med skam i blicken. Triangeldramat har man sett 10 000 gånger förut och även det är uppenbart hur det slutar. Då förra filmen hade lite kul med nytt material, en diamant mitt under fotbolls VM så miljön är mer fotbolls inriktad medans Rosa Pantern 2 är lika medioker som vilken 80-tals b-smörja som helst. En tråkig och irriterande film som får sin föregångare att framstå som helt okay. Många försök till skratt men alla är förjäves. Skippa denna onödiga uppföljare till en onödig remake. Rosa Pantern 2 får svag 1/5 guldkameror

 Markus

Detta var den allra sista Rosa Panter filmen! Tack för att du har läst mina recensioner utav hela serien, en serie med många hits och miss några rejäla träffar och några katastrofala missar. Spana in dem själva men skippa över Inspector Clouseau och resten av filmerna som gjordes efter Peter Sellers död. Tack för mig!