0

Toxic Avenger

Det har nu gått 6 dagar sedan In The Loop reviewn och jag har fortfarande inte fått något Pulitzerpris så DÅ lär det väl aldrig hända? Så nu blir det b-trash ifrån kungen av trash, Troma! Och då detta blir Filmfetts första Tromafilm någonsin så varför inte börja med deras mest kända verk? Toxic Avenger!

 Tromas skatt, ett ansikte inte ens en mor skulle älska, såvida inte alla accseptera honom

Lille Melvin blir mobbad konstant, kanske för att han ser ut som Robin fast med Joels tänder. Melvin jobbar som städare på ett gym där de coola ungarna hänger som på sin fritid leker runt i staden gemon att köra på folk och mosa deras huvuden. Men lille Melvin skojar de med så mycket så att han hoppar ut ur ett fönster och ramlar rakt ner…I en tunna*…. Full med radioaktivt avfall. Då förvandlas han till New Jerseys enda superhjälte, ett monster med superstyrka och storlek. Med dessa krafter ska han nu försvara Tromaville’s invånare genom att vända ut och in på skurkar, bokstavligen, men också utöva hämnd på dem så vanställde honom.

En vanlig reaktion när Robin ser sig själv i spegeln.
Toxic Avenger har idag blivit ett kultfenomen och är den officiella loggan för Troma Entertainment och varför inte? få filmer har den starka kultstatus som Toxic Avenger. Tyvärr gjordes 2 ruttna uppföljare (som egentligen bara skulle vara en film, men då ressigören Lloyd Kaufman spelat in för mycket material så delades den filmen upp i 2 delar) som till och med Troma har förskjutit för att göra en " officiel" uppföljare år 2004, Citizen Toxie The Toxic Avenger part 4. Även en tecknad tv-serie gjordes baserad på karaktären där han tillsammans med andra superhjältar försöker stoppa miljöbovar. Toxic Avenger får 3.5/5 guldkameror för sitt underhållande premis, gore-effekterna och de spår Toxic Avenger satt i film världen, tyvärr är det inte min personliga favorit i Troma biblioteket då jag finner Sgt. Kabukiman mer roligare och finner att skämten funkar bättre. Som tur är möts båda karaktärerna i Citizen Toxie.
Markus
 

*https://www.youtube.com/watch?v=JHNBCxq8_T8

 

Fotnot: Efter att ha sett ett par Troma filmer så spenderade jag mina sista slantar på att beställa Make your own damn movie serien bestående av böcker och dvder, kanske inte var så smart att sälja DVD-spelaren för att ha råd?

Ett par artiklar ur sammlingen, innehåller också dvd + bok version av Sell yodm
 
 Tack för alla filmupplevelser Lloyd Kaufman