0

Terror Firmer

I New Jersey jobbar ett filmcrew i fullfart för att färdiggöra den senaste filmen av Larry Benjamin, en blind kultfilms skapare och en solklar parodi utav Lloyd Kaufman själv. Men förutom ett tight schema har produktionen större problem….det springer runt en mördare som mördar folk med jämna mellanrum på sjuka sätt. Vi får se vissa scener ur filmen som filmas, den innehåller mycket lyckade referenser till tidigare Troma filmer som t.ex Toxic Avenger poppar upp och delar en sex scen med en brutta som ser ut som att komma direkt ur en Russ Meyer film(såg ni EbertFest i juni kommer nog fatta). Men i centrum står ett triangeldrama mellan produktions assistent Jennifer men faller för både ljudteknikern Casey och specialeffekts ansvarige Jerry, en kaxig jäkel som gärna klagar på andras jobb.  Filmen är full av coola praktiska effekter (med tanke på den minimala budget Troma har). Vi får träffa nya karaktärer och ibland är det rätt uppenbart vilka som kommer dö. Ron Jeremy har en liten roll i filmen och fast jag inte har ens sett hälften av hans 1346 filmer(enligt IMDB 30/7-13) så kan jag redan gissa att denna roll är en av hans undligaste(det var också hans första roll i en Troma film, en tradition som håller sig än idag), men vad det är får ni ta reda på själva!  Kommer Larry Benjamins film hinna filmas klart innan alla på settet blir mördade? Kommer Jennifer välja vem av sina 2 beundrare hon vill ha? Vad gömmer sig i det låsta rummet hemma hos en av huvudkaraktärerna?

 " Så gåre när man frågar om lönehöjning"

Varför välja Terror Firmer som den stora 1års reviewn? För att vi snackar film här på filmfett, och inga älskar film mer än Troma, de bryr sig inte ett skit om pengar, de vill få folk se andras filmer, medans Paramount och Universal och andra liknande företag endast gör film för att gå i vinst gör Troma sina filmer med kärlek, och efter som våran slogan här på Filmfett är Vi Älskar Film, varför inte ta lite Troma. Och det passar ännu bättre med en Troma film OM Filmskapande. Terror Firmer är dock inget mästerverk i Tromas ranker eller vanliga filmer, men för vad den är så är den underhållande, och det är väl det en film ska vara? Alla flubbar är medvetna och efter att ha sett Dokumentären Farts Of Darkness där vi får se hur Terror Firmer gjordes uppskattade ialla fall jag den mer än innan. Den stora revealen i slutet är kanske ett av Tromas skummaste och det blir näst intill obehagligt hur mycket som avslöjas utav så få frågor, som om ett bankrån skulle vara något som ledde till jordens förstörelse.

 "Kaufman demostrerar hur MGM visar hur mycket de gillar sina fans"

Terror Firmer får 3,5 av 5 Toxie-huvuden och jag tror jag kommer göra tradition av att reviewa en Troma film varje sista dag av månaden som gott. Tack för att ni följer Filmfett och fortsätter följa för ett till år av lustiga, roliga, sorliga, tråkiga, lärorika reviews här på FILMFETT, nu tar vi en Födelsedags sup för 1 år.

 
Markus