0

Battle for the planet of the apes

Den 5te och sista delen av apornas planet saga sags också vara den sämsta utav många fans. Visst den är svagare än Conquer och inte alls lika bra som orginalet, men jag tycker fortfarande Escape är den som är svagast.
” NOW!! FIGHT LIKE APES!”
Apor och människor lever nu i harmoni med varandra, eller aporna har styret och människor är lärare och mindre värda. Dess samhälle styrs endast av en regering av apor. Människor är också förbjudna att säga nej till apor, vilket orsakar Aldo att gå bärsärk när Abe, en grammatik lärare råkar säga nej åt Aldo.Cesar, Mcdonald och en orangutang vid namn Virgil ger sig av för att utforska New York i hopp om att hitta video band som har de sista bilderna av Cesars föräldrar, Zira och Cornelius. Men staden är bebodd av människor skadade av radio aktivitet och vill ha hämd på aporna. Men Cesars problem slutar inte där, stadens gorillor vill ha vapen för att få mer styrka, men för att få dem måste de övermanna Cesar för att få tillstånd av ” Vapenkällarens väktare”. Med alla dessa hot mot sin stad måste Cesar förbereda sig för krig mot människorna och samtidigt stoppa konsperationen från gorillorna.

”Guns are power!”
Trots att denna film oftast blir placeras som en av de värsta uppföljarna nånsin så är den fortfarande i ren apornas planet anda, och förstår inte riktigt vad folk inte gillar med den, dialogen är inte top notch men den funkar, apsminket är lika slarvigt skapad som de tidigare filmer efter 1an, skurkarna är i sann Apornas Planet karaktär. Originalet och Conquer är mina favoriter i serien men båda dess uppföljare, Beneth och Battle är skadade av hur bra dess före gångare var, och de vill ge oss så mycket mer, men tyvärr blir det endå mindre.

Battle for the planet of the apes får 3,5 guldkameror av 5
 
Detta var den sista I Apornas Planet serien, vad ska man säga? En av de allra bästa filmserier som gjorts. Varje film har en hög underhållnings nivå. Originalet är en av de allra bästa filmer någonsin enligt mig. Uppföljarna saknar atmosfären och den utmärkta dialogen men är endå mycket underhållande. Har du tid, ta en kväll och ha ett Apornas Planet maraton, det är alltid kul att se vuxna män leka apa. Serierna följdes av tecknade serier, live action-serier (igen med Roddy Mcdowell i huvudrollen i liknande smink som Cornelius och Cesar) och en bunt med serietidningar och böcker.
Apornas Planet, min absoluta Science Fiction serie, ja, jag njuter av dessa filmer mer än Star Wars filmerna, i helhet, de 3 första filmerna är sin vikt värda i guld, men prequel serien är dynga.
Apornas Planet, en perfekt filmserie.

Markus