0

The 6th Day

Piloten Adam jobbar som pilotförare till olika extremsport event. Han lever i en framtid där kloning av djur och organ är en del av vardagen. Men döm Adams förvåning när han kommer hem och ser en klon av sig själv i vardagsrummet! Vad är det som händer? Att klona människor är mot lagen så helt plötsligt dyker lönnmördare upp med laservapen och försöker knäppa Adam! Nu måste han slåss mot polis och alla möjliga sorters fiender och ta reda på sanningen.
 
 
Den Sjätte Dagen är en vansinnigt intressant film på pappret. Manuset håller sig bra och den har en del "twist and turns". Lägg till coola laservapen och vissa häftiga visuella idéer och you got a movie! Vi har Arnold Bronzuggar i huvudrollen, Terry Crews, Robert Duvall och en del andra kända namn som poppar upp.
 
 
Filmens ostighet i hur framtiden ser ut är charmig på ett tidigt 2000-tal sätt. Det märks att man kastar lite olika saker mot en vägg och en del fastnar inte. Typ som ett playstation 2 spel. Roger Spottiswoode bakom 24 Timmar ligger bakom rullen och precis som i den lyckas han göra en bra film...som tyvärr inte sticker ut eller blir så minnesvärd.
 
Det modigaste Arnie gjort är att sitta jämte Cindy. Hon ser ut som Cabbage Pail Kids, för fan!
 
Däremot en rolig film för stunden. Men den där jävla barndockan Cindy kan brinna i helvetet! satan vad ful jävla docka!
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin