0

Årtiondets bästa filmer (nummer 4)

En ganska tippad kandidat på listan var den tokhyllade Mad Max: Fury Road. Och anledningen har tusentals andra sagt, men vi kommer säga det igen.
 
 
Filmen är en galen jävla actionrökare som blandar riktiga stunts med explosiva digitala effekter. Varje gång jag startar filmen får jag hjärtklappning. Den tunga musiken, faktumet att hela filmen är en enda, outtröttlig actionscen och ändå så satans vacker i dess apokalyptiska miljö.
 
Sedan är Mad Max som vanligt en karaktär som inte driver filmen. Han är en bystander. I första filmen var det hans kollega som drev filmen tills Max var tvungen att ta över efter honom. I 2an var det ett samhälle som drev filmen frammåt och Max var deras "lösning" på ett problem. I 3an är det ett maktkrig mellan 2 roller i ett samhälle, samt barn som har sina ambitioner. Max blir indragen som ett verktyg i detta. Och här slåss han för sin frihet, råkar hamna i en lastbil som försöker fly undan flera gäng.
 
 
Filmen drivs istället av den råa, häftiga Furiosa. Hon är en stenhård f.d "ägodel" som beslutat sig att slåss för sin frihet. Och jävlar vilket raseri hon har. Allt blir fan dödligt i hennes nävar. Sedan hjälper det att filmen också har galna och sjuka saker hela tiden. Och musiken drar aldrig ner på tempot.
 
Motivering? Ta mig fan, läs HELA INLÄGGET OVANFÖR!!
 
Robin