0

Årtiondets bästa filmer (nummer 1)

Årtiondets bästa film. Vissa håller inte med, men så är det med smak och tycke. Personligen ser jag mest hur viktig den är för sin tid. Ett perfekt "så här såg det ut" för 2010-talet. Vi talar om Nightcrawler. En film som visar verkligheten bakom medias fasader. Och den kan även dra paraleller till instagram och facebook. Egentligen all media.
 
 
En man spelad av Jake Gyllenhall vill gå hur långt som helst för pengar. Som f.d tjuv så har han inga hämningar och är redan sociopat. Han lever via TV och artiklar på nätet för att forska i information så mycket att det blir en form av besatthet.
 
Sedan har vi hans nya yrke. Han säljer diverse filmer av bil-olyckor och närbilder av skadade till media så dom kan få fler tittare och bättre innehåll. Det läskiga är att dessa yrken finns i verkligheten och i USA är journalister exakt så närgågna som i Nightcrawler.
 
 
Det är en jobbig film att se på. Intensiv, verklighetstrogen och med en huvudroll som är så påläst och intelligent att han helt kapat bort sina känslor för empati och sympati.
 
Motivering: Nightcrawler är en nattsvart produktion om medias kontroll i USA om hur det goda inte alltid segrar och hur fel det blir om man låter sig styras av målsättningar och missar att se vilka man stampar på. Och med ett USA som ser ut som det gör idag så är det inte helt fel att säga att filmen kom när den skulle.
 
Och med detta tackar vi för 2010-talet. Men nu är det 2020 och vi har en lysande väg framför oss!
FilmFett kommer guida er HELA vägen. Säkert genom att kolla på gamla obskyra filmer från 80-talet. Vi är konstiga på det sättet.
 
Robin