0

The 6th Day

Adam är en glad familjefar och pilot åt en extrem-sports-äventyrs-grejsemojs. Han lever i en framtid där kloning av organ och djur är lagligt, men människor får inte klonas. Därför blir Adam inte bara fundersam, utan rent av rädd när han ser en klon som leker livet som familjefar genom hans fönster. Nu jagas han av jägare som i hemlighet jobbar för en organisation som försöker göra kloner på människor till en vardaglig verklighet.
 
 
Huvudrollen är Adam och filmen öppnas med bibel-citat. Uppenbarligen tror man att man gjort ett mästerverk utan dess like. Men resultatet blir som ett playstation 2 spel. Underhållande, relativt billigt med dagens standards och effekter som...jo, dom fungerar.
 
 
Vi får coola flygplan, laservapen som är mäktiga och en "konspirations-teori" som försöker för mycket. Med detta sagt så har vi Arnold i huvudrollen, tillsammans med Terry Crews, Robert Duvall , Michael Rappaport och Michael Rooker.
 
Vi får även...mot vår vilja...en A.I-styrd barndocka som är jävligt obehaglig. Kolla bara på bilden nere. Ser ut som Cabbage Pail kids för fan.
 
 
Överlag, en underhållande film inte helt olik Minority Report och I, Robot. Men lite för mycket av en produkt för sin tid.
 
3 av 5 guldkameror
 
Robin