0

Mortal Kombat: Annihilation

Här kommer den. Världens mest omtalade TV-spels adaption som "gick åt helvete". Den håller ihop med överdrivna dialoger och backflips runt VARJE jävla hopp. Men vad fan är detta för skit...egentligen?
 
Enbart en av dessa karaktärer kommer slåss mot våra "hjältar". Alla andra tabbar sig av misstag.
 
Våra hjältar återvände hem till jorden efter förra filmen, men nu kommer onda moln och åska och skit. Och här står en döds-patrull mitt framför hjältarna. Och deras huvudskurk, Shao Kahn, håller tal om hur människan kommer dö ut inom 7 dagar. Min favorit från förra filmen, Johnny Cage, dör snabbt som satan och vi tvingas se hur hjältarna delar upp sig för olika uppdrag att stoppa Kahn!
 
Denna skådis medverkade i bla Chuck och Miracle Mile. Här...tycker jag synd om hur misscastad han blev.
 
Den här filmen håller inte ihop för fem öre. Den består enbart av random fighter med random tv-spelsgubbar. Visst, jag fattar vad dom ville göra. En charmig upplevelse som inte håller tillbaka actionbiten med "bossfighter". Men det blir galet tråkigt utan statister och i sjukt lama miljöer. Kul med mer speciella krafter och combos än förra filmen, men vem bryr sig när det inte ger mycket mer.
 
 
Huvudrollen från förra filmen, Lui Kang, lär sig "animalitet", en typ av....kraft som får honom förvandlas till ett CGI-monster som ser förjävligt ut. Och vet ni vad? Han använder kraften en gång helt utan resultat. Så att han skulle lära sig den kraften överhuvudtaget leder till inget alls. Först springer han på Nightwolf som lär honom kraften, men sen är han borta och vi ser Jade, ett nytt ansikte dyka upp. Vilka är dessa karaktärer, tänker ni. Jag med. Jag har ingen aning, bara det att Jade "verkligen-inte-kommer-vara-en-backstabbing-son-of-a-bitch" i slutet. Visst, jag vet dom från spelet, men i filmens värld spelar det ju ingen roll.
 
På riktigt, VAD i HELVETE!???
 
Just det! Vi får se Scorpion och Sub-Zero slåss mot varandra igen, men Scorpion försvinner. Och vi får inte se någon av karaktärerna igen genom hela filmen. Så det var allt med den saken. Och typ ALLA skådisar har bytts ut. Tackochlov för Christopher Lamberts del. Men samtidigt blir filmen tråkig utan honom.
 
Mortal Kombat: Annihaliation är rätt jävla dålig. Visst, jag skrattar åt vissa skitdåliga element. Men objektivt är den tamigfan riktigt jävla urursel. USCH!
 
1,5 av 5 guldkameror
 
Robin