0

Killing Cars

En film utan bilder på nätet? Jo, det låter ju lovande...men omslaget ser ju lite kul ut på VHS, så detta kan ju inte vara förjävla dåligt. Eller?
 
Riktigt hårt omslag som missleder filmen som en actionrulle.
 
Mr Konda är en biluppfinnare som kommit på en ny superbil. Men eftersom företaget Mr Konda jobbar på har tagit över en ungdomsgård...eller nått...så börjar undgomar bränna bilar som tillhör företaget. Och snart får Konda samtidigt veta att företaget han jobbar på vill förstöra bilen för den kör utan bensin eller nått sånt. Mr Konda hoppar in i sin uppfunna bil och flyr basen!
 
Den här filmen är helt hopplös. Den vet inte alls vad fan den håller på med och försöker göra backgammon till ett kul spel. Som att fia-med-knuff vore det manligaste sättet att lösa bråk på, i stort sätt. Att man lägger fokus på backgammon i en film om en bil som är skitcool fattar jag inte. Och varför ungdomarna får så många scener fattar jag inte heller.
 
Sex säljer så vi får en naken kvinna som spionerar på Kondas hemliga ritningar på bilen. Men varför har man detta i en film vars sista akt förvandlas till Rädda Joppe, då bilen hamnar i ett skrotupplag och ska krossas? Det är många frågor som i stort sätt gör donuts i min skalle just nu.
 
 
Filmen har Jurgen Pruchnow i huvudrollen, men skulle kunna spelas lika kul av en annanas. Kanske för han själv tyckte filmen var oerhört tråkig. För annars är han seriöst en skön low-key skådis. Michael Verhoeven heter regissören, men han har inget att göra med Paul Verhoeven. Han är, tillskillnad från Paul (Total Recall, Robocop), inte känd för ett skit.
 
Det är lite kul att vi får se en svensk bok om dinosaurier med pop-up pappersfigurer som jag tror jag lånade på bibblan flera gånger. Och att filmen tydligen fick en egen theme-song...
 
 
NÄ, fyfan. Flummig recension. Men jag är nollställd. 0,5/5 guldkameror.
 
Robin