0

The Stuff

 
En mystisk gägga hittas en dag kommande från marken, ett par gubbar tar tillfället och börja massproducera gäggan som smakar himelskt som The Stuff, en lyckad affärskedja med det glassliknande ämnet. The Stuff lyckas och snart finns det i varje kylskåp i Amerika. Glassindustrin tar stor ekonomiskt stryk och kallar in industriell spion, Enter Michael Moriarty som märker att alla glasschefer har svettiga handflator.sean sätter han igång. I en annan del av landet möter vi en all american family där den yngsta i familjen avskyr The Stuff då han sett det röra på sig i kylen, han gör det till sitt livs uppdrag att stoppa the Stuff.
"You know why they call me moe? Because once i get money I want moe"

Michael Moriarty åker runt och samlar ledtrådar hos olika folk som har med produktionen att göra medans hans resor tar honom från stat till stat och folk börjar dö i The Stuff relaterade olyckor. Grabben från innan som heter Jason märker hur sin familj beter sig konstigt och sågott som avgudar The Stuff och börjar prata som om de är med i en ständig reklamfilm och en mörk kväll flyr han från sina beroende föräldrar rätt in i famnen på Michael Moriartys karaktär så nu är de en duo som ska få ner The Stuff innan det är på tok för sent.
"Noone is as dumb as I appear to be"

Michael Moriarty är en skum snubbe, han fick en dag nog av att skådespela.... problemet var bara att detta skedde mitt i en pjäs baserad på Shakespeares skrivande, mitt framför en hel publik hoppa han av scenen och åkte hem, sen lite senare fick han kicken från LA Order för att ha klappat till en kvinnlig skådis och var endast med i ett avsnitt av 4400,en serie jag satte mg och glodde på endast för att se Moriarty..... jag såg ett par säsonger för att se om han var med mer men nope, och serien var jag för insatt i för att sluta.... typ som ett kokain beroende fast allt man får är socker. The Stuff  är en Larry Cohen film så du vet att det du får är både skräck, humor och fantastiska karaktärer men denna har en fet dos vfx arbete och såklart får vi en stor dos av kapitalism satir. Ledmotivet "The Stuff" är så 80-tal och funky groovy som det men filmens höjdpunkt är såklart att se folk bli beroende av The Stuff och sen bli utochin-vända i groteska scener som fr en sjuk son of a bitch som en själv att jubla. Men det intryck jag fick från att se The Stuff är hur fantastisk Michael Moriarty är som skådis, typ som John Lithgow. The Stuff bjuder på en jävla underhållande film och en av de bästa från dess genre från dess dicenium och helt klart en av Cohens bästa. The Stuff får 4/5 Guldkameror, precis som i filmen, the stuff is to die for.
 
Markus