0

The Curse of the Werewolf

Löven faller mot marken och kylan tränger sig in i dåligt isolerade fönster. Fram med vetekudden och mys ner er under täcket med mysrysare signerat Hammer Films!
 
 
En fattig man kommer till en spansk by och tigger, men det uppskattas inte av byns rikare gäng. Så dom köper honom som ett djur och låser in honom i en håla. Han glöms nästan bort, men flera år senare får han en stum kvinna som medfånge. Han våldtar henne och hon lyckas fly sin fångenskap, men blir såklart gravid. Leon födds hos en annan familj och mamman dör. Leon växer upp till Oliver Reed och drömmer kryptiska drömmar och har märkliga visioner...
 
Två saker jag verkligen gillar. Okej...det finns en jädra massa saker. Men en sak är att man får följa hans liv som en vanlig medborgare och hur varulvs-förbannelsen hemsöker honom genom hans liv. Det blir som en journal och det gör filmen lite speciell. En annan sak jag gillar är att Oliver Reed spelar huvudrollen och jävlar vilken bra skådis han är! Föll för honom i Cronenbergs tidigare verk The Brood och once you go Reed you never go back. Intensitet är hans mellannamn. Eller...var.
 
 
Precis som andra Hammer-filmer är det vacker produktion som gäller. Kvalitet i snyggt foto, kläder och miljöomfång. Fina grejjer! Vi får även en cameo av killen som spelar Q i James Bond! Orkar inte googla hans namn, men alla vet ju vem han är. Desmond något hette skådisen.
 
Ja, detta var en fin film...tyvärr med en ful varulv, men ändå. Fin skit!
om ni följer oss på Instagram @filmfett så kommer jag lägga upp en bild på dess steelbook.
 
 
4 av 5 guldkameror
 
Robin