0

Shazam!

Aquaman var en relativt underhållande actionfilm ändå. Så DC börjar ta sig lite...på tiden. Men hur håller Shazam upp sig mot sin undervattens-partner?
 
 
Billy Batson är en kille utan mor och far. Alltid inplacerad i olika familjer utan hopp om framtiden då han flyr titt som tätt. Efter en ny familj tagit hand om honom så börjar han planera att fly igen för att söka efter sin mor. Men...så dyker en mystiskt trollkarl upp och ger honom superkraften att förvandlas till en kämpe för godhet. Med förmågan att förvandlas till en vuxen man med extrema krafter så börjar han träna sig själv tillsammans med sin polare/nya låtsasbror Freddy Freeman.
 
 
Men ondskans makter har valt en egen kämpe som skall utmana godhetens Shazam. Och detta blir vår lagom generiska skurk i form av skalliga ärrögat Dr Sivina.
 
 
Jag har kollat en del på wikipedia om Shazam! i serieformat. Kalla det research eller överdrivt av tid...I don't care. Men i alla fall så verkar serien ha sin andel av goofy ögonblick. Filmen likaså. Och den levererar underhållning. Inklusive hemska "shuffle"-dansar eller vad det nu heter. Usch och tvi. Men annars är filmen cool, rolig och mysig i sin klumpighet.
 
En rulle som är enkel att slå på för verklighetsflykt och vissa kul gags. Inget nytt på horizonten, men alla kan inte vara nyskapande. Så länge filmen är kul så är jag nöjd. Och det är den! Med överdriven skurk som påminner om bittert emo och familje-konflikter.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin