0

Love

Så vi såg nyligen Gaspar Noe's allra första film och den kunde uppfattas som rätt trög och händelselös...men hur är hans just nu sista film innan Climax släpps nu om ca 1 vecka för mig?  En morgon efter lite riktigt pökigt pökande vaknar Murphy , en ung amerikan upp  som bor ihop med Omi och tillsammans med henne bor de i Paris med ett barn. Innan Murphy hade Omi så träffade han en kvinna som hette Electra och  Omi kom in i bilden dåhan och Electra övertalade henne  för en 3kant men då Murphy och Omi börja nuppa bakom Elektras rygg blev Omi på smällen och Murphy fick dumpa Electra och leva olyckligt med Omi. Murphy får ett samtal från Electras mamma om att Electra inte hört av sig på 2 månader. Okay så vi har nu gått igenom mycket av filmen då denna info får vi utspritt under filmens gång.
"you'll never be able to mother a child because you're a venomous cunt"

Murphy tycker bara om Omi som kk och HAAAAAATAR henne som sambo och mor till sitt barn, så det enda som är hans är drogerna som han sparat sedan hans dagar med Electra. Han minns sedan hur han var tvungen att berätta att han gjort Omi gravid och sin desperata kamp att få tillbaka sin äkta kärlek Electra, men hon är dynglack å ligger med hans polare Julio som erbjuder henne kokain, hennes förkärlek till kokain är Murphys fel förresten.vi skuttar tillbaka ännu mer i tiden till då Electra och Murphy träffade Omi, och vi skuttar fram å tillbaks resten av filmen
det här ger benämningen porrbelysning en helt ny mening....

Så detta är typ rena rama porrfilmen....mycket av filmen består av grova sexscener fast med den där Gaspar belysningen jag gillar, allt är orange, neat och denna KOM (HAHA GOT EM) i 3D. Murphy, namngiven efter Murphys lag, "Om någonting kan gå fel kommer det gå fel" och vi får höra hans innretankar, precis som i I Stand Alone,  och Enter the Void till en viss grad men denna har inte LIKA mycket innremonolog, ingenting slår I Stand Alone i innre monologer. Okay, tar man bort alla grova sexscener är nog denna den Noe film av hans 4 som är mest kommerciell, den som man skulle kunna sälja som ett drama med lite trainspotting inslängt. Och nu kommer delen där Markus är elak, .....Electra ser vi typ aldrig från framsidan, bara åt sidan för det mesta då skådespelerskan Aomi Muyrock typ...saknar hälften av sina tänder...eller så har nån världens glugg, det är därför alla hennes modellbilder är fotade utan munnen öppen. Så droger är filmens bov än en gång, precis som i Enter the void, men denna gång får vi typ...en enda stor setback? Att det förstör en relation men i Enter the void får man se hur livet påverkar dem runt den drogmissbrukande så hade det vart jag som skulle visa en anti-drog rulle för en skolklass hade jag nog valt Enter The Void för jag hade nog blivit utslängd från den skolan om jag visade denna. Improvisationen gillar jag, filmen hade mycket lite manus för en 2 timmar lång film, och skådisarna är oftast naturliga i Noes filmer,  Skådisarna är bra, modiga som bara får för sig att nuppa framför Gaspar Noe, skådisarna verkar kära på riktigt och filmens höjdpunkt är typ att se hur välgjord och riktig romansen känns trots att droger är inblandat och ja...filmen är  välgjord men inte lika bra eller ....hemsk som hans andra rullar, skräcken om vad som kan komma hända finns inte där, i I Stand Alone finns scenen där Butcher slår ett foster till pasta bolognese, i Irriversible finns den där kända scenen med våldtäkten och i Enter the void skulle jag nog säga bilolyckan och sorgligheten att huvudkaraktären får se vad hans liv och död orsakat smärta....i denna..en snubbe är otrogen och får lida konsikvenserna men det är välgjort, allt känns äkta och ...ja....den når inte toppen men som en spindel tar den sig igenom gliporna och sätter sina spår...filmen är bra, inte hans bästa, den är inte lika gastkramande som I Stand Alone, men den är mer händelserik trots att mycket av det bara är återkommande sex Love får 3/5 Guldkameror. bra, men lämnar inte den där dåliga eftersmaken jag gillar efter att ha sett en Gaspar Noe rulle men sexscenen med John Carpenters Assault on Precinct 13 Theme var helt klart en av de bästa scener i hans karriär.
 
Markus